Zlatan prisas i Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic är en av Sveriges största spelare, men även en av världens mest meriterade och respekterade stjärnor. Tidningen France Football  listade nyligen de 50 främsta kultspelarna i franska ligan och ingen mindre än Zlatan hamnade på första plats.

Kriterier för att komma med är exempelvis saker som image, spelstil, hur spelaren spelar på fotbollsplanen, samt hur deras personlighet är. Det kan även handla om hur en spelare gjort en så stor inverkan på fotbollen att de symboliserar ett lag eller en era.

Tre år har gått sedan Zlatan valde att lämna den franska fotbollen bakom sig och gå vidare till Manchester United och senare även amerikanska ligan MLS, men under åren 2012 till 2016 spelade han för det franska laget PSG eller Paris Saint-Germain som det också heter. De vann då alla fyra säsonger i den franska ligan Ligue 1, men Ibrahimovic vann skytteligan under två säsonger och slog dessutom flertalet rekord inom klubben.

En fransk krönikör vid namn Pascal Ferrer förklarade Zlatan på följande vis: ”drygt tusen dagar har gått sedan han satte Eiffeltornet i skuggan även regniga dagar.” Han skrev även att ingen har kunnat ersätta honom som spelare, något som också påverkar positionen som den främsta spelaren i den franska ligan.

I dagsläget spelar Zlatan i den amerikanska ligan MLS och detta gör han i det populära laget LA Galaxy, ett lag dit även David Beckham flyttade efter en framgångsrik karriär i Europa. Ibrahimovic har dock inte trivts särskilt bra i USA och det finns indikationer på att han kommer söka sig tillbaka till ett topplag i Europa, dock finns det inga bekräftade uppgifter på detta ännu.

Zlatan Ibrahimovic är fortfarande väldigt aktuell inom fotbollen och vi hoppas givetvis att han återkommer till en professionell liga i Europa då han fortfarande har mycket kvar att ge. Han verkar dessutom inte trivas i MLS och har ofta påpekat hur dåliga spelarna är jämfört med de i Europeiska ligorna.