Asllani flyttar till CD Tacón

Tidigare i veckan rapporterade vi om Kosovare Asllani som var redo för en ny utmaning som nu verkar ha blivit färdigförhandlad. Asllani byter till CD Tacón som kallas för ”Nya Real Madrid” och enligt hennes agent rör det sig om ett kontrakt på två år.

Asllani fick givetvis frågor gällande bytet från Linköping till CD Tacón och hon meddelade följande: ”Det är historiskt att vara den första. Att bli presenterad av dem. Jag kan inte sätta ord på det.” men hon gick även ut med ett officiellt uttalande på Instagram: ”Jag är stolt att meddela att jag blir Real Madrid/CD Tacons första värvning. Jag ser fram emot att skriva historia och hjälpa till att bygga det här lagets resa från starten. Det är en dröm att ha på sig världens vackraste tröja nästa säsong.”

Hennes agent Arash Bayat hade följande att säga angående flytten: ”Hon vill vara med och skriva historia. Hon vill vara med i en av världens största klubbar och bygga ett framtida storlag. Därför kändes det rätt när vi var på besök och träffade klubben.”

CD Tacón

CD Tacón grundades 2014 och köptes nyligen av Real Madrid, ett av världens största och mest framgångsrika lag.

Från och med 2020/2021 heter laget Real Madrid och Kosovare Asllani är själv en supporter av laget vilket passar som handen i handsken. Laget har blivit kända för att värva utländska spelare som kallas för Galacticos, men med tanke på att Asllani är kvinna så används uttrycket Galactica. Hon blir även klubbens första vilket i sig är historiskt och något som vi ansåg vara viktigt att rapportera om.

Vi önskar nu Kosovare Asllani lycka till i hennes nya lag och hoppas att hon får spela så mycket som möjligt. Vi håller tummarna för att allt går vägen i hennes karriär och att denna flytt var ett nödvändigt steg framåt.