Sarah Sjöström är i toppform inför VM

I skrivande stund är Sarah Sjöström i Malmö inför SM-veckan och det är snart dags för VM i Sydkorea som går av stapeln den 21:a Juli. Som simmare har Sjöström funnits på den absoluta toppen av svenska atleter i ungefär tio år, men känner fortfarande att hon kan bli bättre, något som verkligen imponerar på oss i redaktionen.

Hon meddelade nyligen till SVT Sport att hon var i sin livs form och det är intressant med tanke på att hon redan har hunnit vinna världsrekord inom 50 meter fritt, 100 meter fritt, 50 meter fjäril och 100 meter fjäril. Idag är hon endast 25 år gammal och hon har flera år kvar i sporten om hon önskar det, även om hon redan har hunnit vinna några av de mest prestigefyllda tävlingarna i världen.

Inför VM har hon precis samma mål som när hon var yngre, något som hon förklarade närmare till media på plats: ”Det är att jag ska slå personliga rekord. Men nu har jag insett att det är ganska höga krav på mig själv eftersom det då måste bli världsrekord. Det är ju väldigt snabba rekord som jag har. Men det är okej att ha tuffa mål och utmana sig själv hela tiden. Jag tror att det är viktigt även när man inte alltid kommer att nå de målen.”

Sarah Sjöström Rekord

Sarah Sjöström är en av Sveriges mest meriterade simmare och till vardags tillhör hon Södertörns SS i Stockholm, och hon började tävla redan som 14-åring. Senaste guldmedaljen fick hon i Budapest 2017, men hon vann även guld inom OS 2016 i Rio De Janeiro.

För framgångarna som kommit inom sporten har hon tagit emot Jerringpriset som skedde vid Idrottsgalan 2016 och har även vunnit priset för ”årets kvinnliga idrottare”. Vi hoppas givetvis att hon placerar in på medaljplats även i Sydkorea inom några veckor och håller verkligen tummarna!