Så spelar du in sport från CNN

Vi har alla haft stunder då vi skulle vilja se något som streamas men inte haft tid. Det kan vara oerhört irriterande att missa just det inslaget i nyheterna som man ville se. Det kan så klart bero på olika saker. Det finns dock en gemensam lösning, oberoende av orsak. Att spela in sändningen.

För 20 år sedan var det givet att man spelade in program man inte hann med att se på TV. Idag streamas innehåll online och TV-tittandet sjunker. Det är många som saknar den gamla tiden då man enkelt programmerade sin videobandspelare för att spela in ett inslag eller helt program. Man kopplade antennkabeln till videon och sen en från videon till den TV man skulle titta på.

Sen programmerade man videon och kunde titta på en grynig och låg-upplöst inspelning av programmet. Det fina var att man var fri att titta när man ville. Det samma går att göra idag, om än via sin dator. Det finns programvara som låter dig spela av videos som streamas till din PC. Läs mer om hur man går tillväga för att göra det med Audials Movie här under.

Första steget är att ladda ner Audials

I ett första steg går man in på Audials hemsida och laddar ner programvaran som heter Audials Movie. Det är denna programvara som låter din spela in det du annars bara hade kunnat se streamat. Du börjar med att installera programmet genom att klicka på den fil som laddats hem till datorn. Du följer instruktionerna som syns på skärmen.

Installationen skiljer sig inte från om du skulle installera en annan sorts program. Då den är klar så dubbelklickar du på programmet som genast öppnar sig. Du är redo att förbereda programmet för inspelning. Du väljer först vilket format du vill att filen ska sparas i. De flesta väljer Mp4 då de känner igen detta sedan tidigare.

Andra steget är att spela in via CNN

När du valt format så fortsätter förberedelserna. Du väljer knappen som heter “other source/screen recording” och därefter kan du välja att spela in i olika kvaliteter. Hög kvalitet ger bäst bild, men filen blir större än vid andra kvaliteter. Nu är du klar i programmet och öppnar i stället en webbläsare, exempelvis Chrome.

I webbläsaren går du till CNN:s hemsida. Du väljer en stream att titta på och programmet kommer automatiskt spela in det som visas på skärmen. Det är endast den strömmade videon som spelas in.

Tredje steget sparar du ner filen

Audials Movie kommer automatiskt spara videon på din dators lagringsutrymme. Du kan nu titta på video i Audials Movie eller öppna den och se den genom en annan videospelare. Om du spelar videon i sin originalstorlek så kommer kvaliteten på det du ser vara som bäst.

Smidigt att spela in

Att spela in från en stream är väldigt smidigt. Många jämför det med videobandspelarna, men med den skillnaden att kvaliteten blir bättre och att det är ett enklare förfarande. Man slipper dessutom mängder med dåligt märkta VHS-band som samlar damm i bokhyllorna. Något som de flesta nog tycker är skönt.