Så spelar du in nyheter från CBS

Om man gillar CBS så vill man inte missa de viktigaste nyheterna. Det är dock inte alltid så att man har tid att tita när ens favoritprogram ska sändas. Det är många som önskat att det fanns samma möjligheter att spela in som på den tiden man spelade in program från Tv:n med VHS. Nu finns den programvaran redo att laddas ner och den är inte speciellt svår att använda.

Innan DVD och Blu-ray blev standard för videouppspelning så hade varje hem minst en videobandspelare. Den kopplades till Tv:n och om man kopplade antennsladden till videon så kunde man spela in program, även om man inte hade möjlighet att titta på dem då de sändes. Det var otroligt behändigt och var en stor anledning till att varenda familj hade ett stort bibliotek av kassetter med filmer och serier.

Det har funnits olika lösningar för datorer för att göra samma sak men de har ofta saknat funktioner eller inte levt upp till förväntningarna. Nu när det mesta streamas så vill många kunna spela in ett program som sänds live eller en speciell video. Man vill kunna titta vid ett senare tillfälle och inte behöva binda upp sig just då. Det är en friare tid och man vill känna sig som en del av det.

Många tittar på den internationella nyhetskanalen CBS för att få sina nyheter. De ses som objektiva och de levererar varje dag, året om nyheter man kan lita på. Problemet är att de sänder från en annan tidzon. Läs mer nedan om hur du kan spela in nyheter från CBS.

Steg 1 – Ladda ner Audials

Börja med att gå till Audials hemsida. Där finns programmet för din dator som heter Audials Movie. Ladda ned detta program, det är gratis att ladda ned till din PC. Klicka på den fil som placerats på din hårddisk och följ instruktionerna som dyker upp på din skärm för att installera programmet. När det är färdigt så dubbelklickar du på ikonen för att starta programmet.

När det har startat så väljer du vilket format som den resulterande filen ska sparas i, ett populärt och välkänt format är Mp4.

Steg 2 – Spela in

Det andra steget består av att du klickar på CBS-knappen bland de olika knappar som dyker upp mitt på skärmen. Det är nu du förbereder programmet för inspelning. Då du är har klickat på knappen så öppnar du en webbläsare. Väl inne så går du in på CBS hemsida för nyheter och startar den sändning du vill se vid ett senare tillfälle. Audials Movie spelar nu automatiskt in från denna källa.

Steg 3 – Spara ner videon

Programvaran ser till att videon med inspelningen från CBS sparas på din hårddisk. Den kommer även tagga filen på ett bra sätt. Filen är redo att spelas upp i Audials Movie när inspelningen är klar. Vill du se videon i en annan videospelare så finns den möjligheten. Mp4 är ett känt format som de allra flesta spelare kan visa. Nu har du möjligheten att titta på nyhetssändningen när du känner för det, utan begränsningar.