Så spelar du in nyheter på FOX News

Det händer för de flesta att de inte hinner se ett nyhetsprogram eller ett speciellt inslag när det sänds. Det kan vara att man är upptagen med annat, att det är på en obekväm tid eller annat. Då är det många som önskar att man kunde spela in programmet eller inslaget. Idag finns det programvara som hjälper dig göra just det.

Det är mycket man ska göra varje dag. Arbete, familj, fritidsintressen, laga mat, träna och så vidare. Dygnets vakna timmar räcker inte till alltid och även om de gör det, så är det svårt att planera så man hinner med allt. Vissa saker inträffar på samma tid och andra saker påverkar ens planering. Samtidigt som man ska hinna med allt det här så ska man hänga med i nyheterna.

Att hinna se de nyhetssändningar som man kan se online kan ibland vara svårt och det känns ibland som att de medvetet sänds på tider då man inte hinner med. Man önskar att man kunde spela in dem, precis som man gjorde förr. Vad många verkar ha missat är att det är fullt möjligt. Med hjälp av ett program som heter Audials Movie så gör man detta enkelt. Läs mer om hur det går till nedan.

Steg 1 – Ladda ner Audials

Det första man ska göra är att ladda ned installationsfilerna från Audials webbsida. Nedladdningen kostar ingenting och att installera programmet är väldigt lätt. Man klickar på den fil man laddade ner och följer de instruktioner som visas på skärmen. Efter en kort stund så är programmet installerat och redo att användas.

Klicka på programmets ikon för att starta det. I programmet byter du till “save video” under sektionen “streaming”. Du väljer även här vilket format som videon ska sparas i. Mp4 är ett populärt format som många känner till sedan tidigare. Dessutom kan majoriteten av de tillgängliga videospelarna spela det formatet.

Steg 2 – Spela in från FOX News

Nästa sak du ska göra är att klicka på knappen med texten “video recording” och väl “select recording tool” i menyn som kommer upp. Välj därefter “select automatically”. Där efter så öppnar du din webbläsare, exempel vid Firefox, Edge eller Chrome. Gå till FOX News hemsida och starta den video eller stream som du vill spela in. Välj att se sändningen i dess originalstorlek för att försäkra dig om att din video blir så bra som möjligt.

Steg 3 – Spara ner filen

Det material du spelar in sparas nu automatiskt i det filformat som du valde i steg 1. När videon är färdiginspelad så kan du titta på den direkt eller vänta om du hellre vill det. Dels så kan du se den i programmet du spelade in med, Audials Movie. Alternativt så väljer du en annan videospelare för att spela upp den i.

Detta sätta tt spela in en sändning som du inte hinner se bygger på samma idé som det man gjorde när man programmerade videon och spelade in till ett VHS-band förr i tiden. Minus fysiska kassetter som trängs i bokhyllan.