Så spelar du in innehåll från Hulu

Det är inte ovanligt att man får välja bort att se någon sändning på grund av att man inte har tid att titta just då. Det finns en uppsjö av anledningar till att man inte har tid, men alla med samma resultat. Att man riskerar missa den sändning man ville se. Men nu behöver man inte missar något mer. Med Audials Movie kan du spela in det innehåll du vill se, för att titta senare.

Att inte hinna med att titta på det innehåll man vill är inte ovanligt. Anledningarna till att det bli så är många. Men det spelar ingen roll vilken anledningen är, det leder till att du inte hinner se det program som du ville se. Om du kommer ihåg så var detta ett problem under 90-talet med. Då programmerade man sin video och såg till att man spelade in de serier och filmer man inte hann med.

Det resulterade i att varje svensk familj hade ett mindre bibliotek av videoband i bokhyllorna. Videobandspelaren konkurrerades ut av DVD och Blu-Ray och funktionen att spela i fanns kvar, men företeelsen dog ut. Men det går fortfarande att spela in. Eller på nytt kanske man ska säga. Det finns programvara för din PC som ser till att de program du skulle sett på Hulu går att spela in.

Sen tittar du när du har tid. Ett av dessa program heter Audials Movie och är enkelt att använda. Läs mer om hur du skaffar programmet och sedan använder det här nedan.

Steg 1 – Ladda ner Audials till din dator

Du börjar med att gå till Audials hemsida och väljer programvaran Audials Movie för nedladdning. Den fil som du laddat ned klickar du på och installationen startar på din dator. Allt du behöver göra är att följa de instruktioner som syns i dialogrutan på skärmen. När programmet är installerat öppnar du det så det startar. Programmet är gratis att ladda ned. Väl här väljer du “video streaming”.

Steg 2 – Spela in från Hulu

I det andra steget så klickar du på knappen med Hulus logo på. Där efter klickar du igång din webbläsare, alltså Chrome eller Firefox. När din webbläsare gått i gång så går du till Hulus hemsida. Du kan nu starta den sändning som du vill spela in. Det är viktigt att du tittar på videon i dess originalstorlek, detta då det maximerar kvaliteten på den videofil du spelar in till.

Du kan hela tiden följa hur det går för inspelningen i Audials Movie.

Steg 3 – Spara ner filen på datorn

Så fort den sändning du vill se startats så börjar Audials spela in den. Den sparar automatiskt videon i ett välkänt filformat, exempelvis Mp4. Detta är ett filformat som de flesta videospelare känner igen och kan spela. Du kan välja att se videon direkt i programmet eller öppna den i en annan spelare.

Detta sätt att spela in en sändning möjliggör att kunna titta på den när det passar dig. Att inte vara styrd av någon annans planering för att kunna få se det som intresserar en. Det är en metod som blivit mycket populär.