Så spelar du in innehåll från Twitch

Twitch har blivit otroligt populärt under de år som de har funnits. Man kan se olika spelare sända sina datorspel live, vilket många tycker är väldigt spännande. Men det är inte alltid man kan se dessa sändningar live. Ofta då de sänder från andra tidszoner. Det som är en bra tid i USA är ofta inte en tid man sitter och tittar på datorn i Sverige. Då är det bra att man kan spela in dessa sändningar.

De senaste tio åren har svenskarnas intresse för datorspel och Tv-spel ökat. Detta syns inte minst i hur många fler kopior som spelen säljs i. Men det ses över i försäljningen av kraftfulla datorer och spel-konsoler. Svenskarna spelar mer än någonsin och även personer som tidigare aldrig hade rört en kontroll är idag insatt i de mest avancerade spelen.

Man spelar dels själv, men vanligast nuförtiden är att man spelar mot andra online. Gör man inte det så finns det möjlighet att titta på när andra spelar. Detta kan man bland annat göra via Twitch. Denna sida är helt specialiserad på att live-sända spel. Det vanligaste är dator och Tv-spel men det förkommer även andra former av spel.

Många sändningar kan bara ses live

Det finns de som lägger upp sina sändningar på YouTube i efterhand, men det ör långt ifrån alla. Då är det bra att man kan spela in dessa sändningar och titta på dem i efterhand. Detta möjliggörs genom att man använder Audials Movie. Läs mer om vilka andra sidor man kan spela in från på deras hemsida.

Så använder du programmet

För att använda Audials Movie så laddar du först ner programmet, gratis, från deras hemsida. Programmet ska sen installeras, på samma sätt som andra program. Detta genom att klicka på den nedladdade filen och sen följa instruktionerna. Där efter öppnar du programmet och ändrar läge till ”video streaming”.

Inne i programmet väljer du sedan Twitch, det finns en knapp som du klickar på för att göra detta. Därefter öppnar du Chrome eller Firefox, alltså din webbläsare och går till hemsidan för Twitch. Så fort du hittat den sändning du vill titta på så startar inspelningen per automatik.

Sparas på datorn

Det innehåll du spelar in sparas i en videofil på din dator. Det finns ett antal videoformat att välja mellan, alltså de format som videon sparas i. Du väljer det som du är mest bekväm med. Många väljer exempelvis Mp4 så detta är ett format som de vara i kontakt med tidigare, det är mycket vanligt. Det är också ett format som de flesta videospelare kan spela upp.

Smidigt

Det finns många saker att gilla med det här upplägget. Men vad många attraheras av är hur smidigt det är att spela in de sändningar som man är intresserad av. Det påminner om hur man spelade in på videoband för många år sedan och tanken är ju den samma. Att kunna titta när man vill borde vara en självklarhet idag och med Audials Movie blir det just det.