Så spelar du in innehåll från NBC

Det har säkert hänt dig flera gånger att där är innehåll du vill se som sänds via NBC. Du har inte möjlighet att aktivt titta just då och önskar att du skulle kunna titta en annan gång. I många fall är det inte möjligt. Det finns dock hjälp att få i form av programvaran Audials Movie som ger dig möjlighet att spela in från sändningarna.

Vi känner alla igen oss i att man har mycket att göra. Dagarna är fulla av saker som ska göras, likaså kvällarna. Det är sällan man hinner titta på det innehåll från sidor som NBC och liknande. Trots detta har man en önskan om att se programmen i efterhand. Detta var ju möjligt för 20 år sedan med videobandspelare och den teknik som fanns då.

När man väl skulle titta var kvaliteten inget att ha, grynigt och dålig upplösning. Det ser annorlunda ut idag. Idag sänds det mesta innehåll vi tar del av i hög upplösta format och om något är grynigt, då väljer vi bort det snabbt. Dock har det inte funnits ett riktigt bra sätt att spela in det innehållet. Fram tills nu. Med Audials Movie blir det lätt att spela in innehåll man inte hinner titta på. Läs mer om det nedan.

Snabbt att och gratis att installera

Den programvara du behöver hämtar du snabbt från Audials hemsida. Nedladdningen är gratis och så snart du har filen på din dator kan du börja installationen. Installationen sätts igång genom att man klickar på installationsfilen och följer de instruktioner som syns på skärmen. När installationen uppges vara klar så kan du starta programmet.

När programmet har startat så väljer du vilket filformat du vill att filen ska sparas som. Många väljer Mp4 då det är ett filformat de känner till. Det är även ett av de format som används mest ofta för video. Det innebär att filen kommer kunna spelas av de flesta videospelare.

Inspelningen går igång automatiskt

Man klickar på fliken som är märk “NBC” i programmet. Därefter besöker man NBC:s hemsida och startar den video som man är intresserad av att spela in. Inspelningen börjar så fort videon startar. När processen är klar sparas filen i det filformat du valde tidigare. Filen går att spela upp i Audials Movie eller i en annan videospelare.

Se på TV

Det går även enkelt att se videon på TV om man har Chromecast, Apple TV eller annan hårdvara som möjliggör det. Många väljer att se sina inspelade videos på TV då skärmen i regel är större och ljudet bättre. Men det går lika bra att se den på datorn du använde för att spela in videon. Det går också bra att flytta den till en av dina andra enheter och se videon där.

Audials Movie kan användas för att spela in från andra företag också. Läs mer på Audials hemsida för att få reda på exakt det går till. Det är ett bra sätt att kunna titta på ditt innehåll när det passar dig.