Patrik Berglund uttalar sig om sin tid i Buffalo Sabres

Patrik Berglund, eller ”Bulan” som han också kallas, är en av de största stjärnorna att värvas inför nästa säsong av SHL. Han har dock haft en tuff period i Buffalo Sabres, något han berättade mer ingående om i programmet Wikegård VS:

”Först och främst var det staden, för mig betyder boendesituationen och staden en del – att man trivs där man arbetar, det är nästan halva grejen tycker jag. Sedan var Buffalo aldrig ett lag som jag ens hade tänkt kunna spela för heller.

Jag kom liksom i en tremannatrejd där och det kändes som jag bara var ett av namnen som blev medkastad. Jag fick inte den roll som jag spelade i St. Louis under alla åren, och sedan hamnade jag på det stället jag absolut inte ville vara på – min passion för det försvann väldigt fort och jag gick runt och var jävligt less och bitter hela tiden, tills jag hamnade i några duster, inga dåliga duster, men konversationer med tränarna för att komma överens om varför jag var där och jag fick inga bra svar.”

Befriande att berätta om läget

”Bulan” fortsatte berätta om sitt mående, men gav även en liten tillbakablick över karriären:

”Jag tappade helt lusten att spela, jag tyckte inte att det var värt det. Jag kollade tillbaka på mina tio år i St. Louis där jag trivdes jättebra och hela den biten, sedan kom jag till den punkten där jag kände att det inte var värt det – jag orkade liksom ladda om och åka till något nytt äventyr, utan jag kände att jag tar den här tiden till att bara vara och det var jätteskönt för mig.”

Flytten till Buffalo Sabres inget positivt för Berglund

Föregående NHL-säsong blev startskottet av en negativ spiral för Patrik Berglund när han blev trejdad till Buffalo Sabres från St. Louis Blues, och i december kom rapporter om att han fått sparken på grund av disciplinära skäl.

Berglund gick med på att kontraktet avbröts i förtid och han gick dessutom miste på ungefär 114 miljoner kronor:

”Jag var skyddad mot att bli trejdad men blev det ändå eftersom folk inte gjorde sitt jobb. Då sög det ännu mer. Han som representerade mig gjorde inte sitt jobb, helt enkelt. Det var väldigt tufft, en jävla bergochdalbana. Det finns spelare som inte trivs och vill flytta medan andra flyttar mot sin vilja. Sådan är businessen. Många saknar klausuler där man är skyddad mot att gå till lag man inte kan se sig spela i, men det hade jag. Jag var besviken och hade svårt att förstå att det hade hänt. Samtidigt får man ta sig i kragen och ge det ett försök.”