Zlatan återigen i blåsväder

Vår folkkäre superstjärna Zlatan Ibrahimovic har återigen hamnat i trubbel då en mexikansk journalist ansåg att han inte kunde utse sig själv som den bäste spelaren i MLS historia.

Zlatan kränkte även Mexiko genom att klanka ned på fotbollslegenden Carlos Vela i en intervju med ESPN:

”Hur gammal är han? 29? Och han spelar i MLS när han är i sitt livs form? När jag var 29 spelade jag i Europa. Det är en väldigt klar och stor skillnad. Jag tycker att jag är överlägset bättre.”

Vela gav svar på tal

Carlos Vela gav i sin tur svar på tal med följande kommentar till ESPN: ”Att jämföra mig med honom visar en brist på respekt mot honom, men om vi ser på statistiken och glömmer bort ålder och sådant, då är jag bättre än honom just nu. Det är sanningen.”

Det hela fick sin början vid en händelse då Zlatan gjorde tre mål mot Kansas och utropade sig själv som den bästa spelaren någonsin i Major League Soccer, något som en mexikansk journalist ställde utmanande följdfrågor om.

Journalisten frågade Zlatan om han inte behövde vinna den amerikanska ligatiteln innan han kunde ge sitt påstående legitimitet, något som den svenska stjärnan kort och koncist svarade nej på.

Ibrahimovic anklagas för rasism och nedsättande kommentarer

Zlatan uttryckte sig på följande vis när reportern ställde frågor:

Reporter: Så ingen titel behövs?

Zlatan: Nej. Jag vill vinna titeln eftersom jag spelar om den. Inte för att visa vem jag är. Vilket land är du ifrån?

Reportern: Vilket land jag är ifrån? Mexiko.

Zlatan: Klart som fan att du frågar det då.”

Det något hetska svaret har nu fått enorma reaktioner världen över och den Mexikanska tidningen Publisport kallade kommentarerna som rasistiska, medan Caraota från Uruguay beskrev dem som nedsättande.

Carlos Vela och Zlatan Ibrahimovic ligger väldigt nära varandra gällande antal mål och medan Vela har 28 mål och leder skytteligan har Zlatan fortfarande bara 26.