Victor Nilsson Lindelöf stannar kvar i Manchester United

Nyheten om att Victor Nilsson Lindelöf fortsätter i Manchester United publicerades igår hos de flesta medier som täcker sportnyheter. Först ut var SVT Sport med att intervjua stjärnan.

Kontraktet sträcker sig till 2024 och enligt Lindelöf känns det som hemma. Vi givetvis är glada över. Victor Nilsson Lindelöf eller ”Vigge” som han också kallas, är en 25-årig back som nyligen var med och spelade i landslaget.

Som spelare är han dessutom väldigt het just nu och nyheten om det förnyade kontraktet kommer alltså inte som en överraskning. Enligt honom själv är han mycket nöjd, något som han utvecklade med följande ord:

”Ända sedan jag skrev på för United har det känts som hemma. Jag har vuxit ordentligt både som spelare och människa de senaste två åren och för det är jag tacksam gentemot alla i klubben för deras hjälp och support.”

Flyttade från Benfica 2017

Lindelöf flyttade till Manchester från Benfica sommaren 2017 för att få en ordinarie plats i startelvan, något som han hade svårt med till en början. Han lyckades dock till slut genom att växa tillsammans med laget som en stabil spelare som alltid presterade i det brittiska topplaget där hans insatser både uppskattas och prisas.

Följande citat ger en mer detaljerad bild av hans personliga känsla av laget. ”Jag älskar att spela fotboll och mitt mål nu är att hjälpa laget att vinna troféer och betala tillbaka till fansen för deras enastående support.”

Nuvarande managern nöjd med ”Vigges” insatser

Managern Ole Gunnar Solskjær hade också sitt att säga om det förlängda kontraktet.:

”Victor har etablerat sig här och blivit en väldigt viktig del av vårt lag. Han inbringar lugn på planen och jag kan se att han är besluten att hjälpa den här klubben och bli framgångsrik här. Jag är extremt glad över att han har förbundit sig med Manchester United. Vi ser alla fram emot att jobba tillsammans för att uppnå framgångar och ta United tillbaka till den nivån som vi vet att klubben tillhör.”

Victor Nilsson Lindelöf kommer även att vara med och spela mot Astana i Europa League nu på torsdag, något vi givetvis ser fram emot!