Wallin förlorar trots stark insats

Vi satt spända vid tv-soffan här i redaktionen när vi såg på den efterlängtade matchen mellan Tyson Fury och Otto Wallin nu i helgen. Wallin överraskade alla tittare genom sin starka insats som gick alla tolv tonder mot superstjärnan Fury, men förlorade dock med poäng.

Efter förlusten hade Otto Wallin följande att säga:

”Det var många som inte trodde på mig, men nu vet de vad jag är gjord av. Jag är besviken att jag förlorade, men jag gjorde allt jag kunde och kämpade så gott jag kunde. Alla ni som tvivlat på mig i Sverige: Kom igen nu, vi har en kille som är på den här nivån, nu måste ni ställa er bakom mig.”

Blev hyllad av Fury

Trots att Tyson Fury vann matchen med dominanta poängsiffror på 116-112, 117-111 och 118-110 hyllade han sin motståndare:

”Det är en fantastisk fajter, den där vikingen, den mäktiga svensken. Din pappa (som dog för några månader sedan) hade varit stolt.”

Vi chockades även av att Wallin redan tidigt in i matchen lyckades få in ett så hårt slag på Furys högra ögonbryn att han började blöda. Blodförseln tog heller inte slut, men mästaren fortsatte trots nederlaget att dominera poängsiffrorna med sin starka clinch där han pressade Wallin mot repen för att sedan överraska med hårda uppercuts och krokar.

Angående det blödande ögat ansåg Wallin att det var till hans fördel, men att taktiken alltid var att gå mot kroppen. Detta var dessutom hans första förlust som proffs, något som han dock verkade ta ganska lugnt:

”Tyson är en stor mästare, han har slagit bra motståndare men jag tyckte att jag hängde med rätt bra. En bra erfarenhet, men jag önskade att jag kunde gjort lite till.”

När matchen var slut gick de båda tillbaka till sina ringhörnor med armarna uppsträckta i luften och njöt av publikens jubel. Detta var en riktigt underhållande fajt och vi tycker att alla boxningsfans bör se den omgående om ni råkat missa denna händelse.