Nilla Fischers jobbiga säsong

Landslagsbacken Nilla Fischer har haft en del skador under säsongen och endast varit med på fem matcher för Linköping under damallsvenskan.

Skadorna har delvis handlat om hälen, men även knät har ställt till det för henne. Hon har inte spelat fotboll sedan 0-0 mötet mot Kristianstad den 10 augusti och är även 35 år gammal vilket innebär att det eventuellt inte är många år kvar av karriären på denna nivå.

Först var det alltså hälskadan, men sedan skadan i vänstra knät som spökade, men nu verkar det som att hon äntligen är tillbaka. Det är dock endast två omgångar kvar i damallsvenskan och det är osäkert om Fischer kommer få spela.

Det som dock är positivt är att hon är helt återhämtad från skadorna, något hon berättade mer om för reportrar från SVT:

”Jag har haft problem med knäet senaste veckan, men det känns mycket bättre nu. Jag tränade fotboll i onsdags och torsdag och har inte fått någon negativ reaktion på det. Men det gäller att ha tålamod och inte gå på för hårt. Men det är ett gott tecken på att det inte kommit någon reaktion. Det är trevligt att känna sig smärtfri. Jag får försöka vara smart nu även fast jag inte känner något.”

Tuff säsong

När Fischer fick frågan om hon ska spela mot LB07 nu på Söndag så svarade hon följande:

”Jag tror inte jag kommer spela. Vi får se vad de säger imorgon (lördag). Jag tänker alltid att jag är redo för match. Men jag har inte spelat på två månader, så jag har inga förväntningar så. Jag är tveksam till det. Det hade varit kul att få känna på lite matchsituation innan säsongen är över.”

LFC är rankad sexa i hela serien och det har inte gått så bra för detta år. Nilla Fischer anser dock att den största besvikelsen är hennes skador som orsakat hennes frånvaro:

”Det har varit jobbigt. Jag hade höga förväntningar på mig själv att kunna hjälpa Linköping till att fajtas om SM-guldet, men det är klart att det känns som en besvikelse för mig personligen att inte kunna spela mer än fem matcher. Det var ganska många år sedan jag var skadad, så det är en ovan situation.

Konstgräset en stor faktor

LFC:s tränare Olof Unogård meddelade tidigare att konstgräset var en stor orsak varför hon åkt på så många skador, men även andra faktorer vägde in:

”Det finns några faktorer. Lång säsong i Wolfsburg, sedan VM och sedan direkt hit. Det har varit en ganska lång obruten period med fotboll. Sedan är det också en omställning till konstgräset som hon inte är van vid. Och att hon inte blir yngre är också en faktor. Det är väl sådana grejer vi tittar på för att få till ett så optimalt upplägg som möjligt.”

Vi hoppas givetvis att det ska gå vägen för Nilla Fischer och håller tummarna för att hon kan fortsätta med sporten som hon älskar. Hon har sedan 2001 varit en nyckelspelare i det svenska landslaget och hennes prestationer innefattar bland annat målskytt mot Sydafrika under OS i Rio 2016, något som resulterade i Sveriges avancemang till kvartsfinal i turneringen.