Caroline Seger har spelat 200 landskamper

Caroline Seger är en av de mest kända fotbollspelarna på damsidan och hon har nu gjort 200 landskamper. Detta innebär även att hon närmar sig rekordet på 214, men när hon blir intervjuad i SVT Sport säger hon att hon hade bytt ut alla meriter hon samlat på sig under åren för att börja om med fotbollen.

” Hade jag fått vara 15 igen så hade jag nog sagt ja faktiskt, för det som händer i damfotbollsvärlden.”

Detta uttalande kom bara en dag innan EM-kvalpremiären mot Lettland och landslaget är nu återigen samlad efter sommaren. När bronsmatchen spelades mot England tidigare i år deltog hon i hennes 200:e landskamp, en prestation som verkligen imponerade på oss i redaktionen.

 

Vill slå rekordet med råge

Hon fortsatte utveckla tankarna kring landskamperna, men även Therese Sjögrans rekord:

”200 var ett mål i sig. Sen så får vi se hur det utvecklar sig och om jag kan nå nästa mål som skulle vara att ta hennes. Det hade ju varit otroligt kul att få slå det.Och att slå det med råge hade varit ännu bättre, så det blir jättesvårt för nästa att ta det. Jag är på henne väldigt mycket men hon är ju en person som inte bryr sig och tycker att om någon ska ta det så är det jag. Så det är inte så roligt att hålla på med henne, hon blir inte så provocerad.”

I vardags är Sjögran nämligen hennes sportchef i Rosengård, en aspekt som gör det hela ännu mer intressant.

Caroline fick även frågor gällande damfotbollens utveckling och vad hon anser om läget idag jämfört med när hon växte upp. Hon påpekade till exempel att det finns både små och stora skillnader, men att den största skillnaden handlar om möjligheter:

”Fotbollen är mycket snabbare än den någonsin varit, en mer attraktiv fotboll att titta på skulle jag säga. Och sen alla storklubbar i Europa som satsar och gör jättemycket för damfotbollen… När jag växte upp fanns det bara USA som alternativ. I dag kan du så gott som välja och vraka.”