Felix Rosenqvist blev Rookie of The Year

Felix Rosenqvist blev nyligen hyllad vid Laguna Seca som Rookie of The Year, alltså årets nykomling på svenska. Detta rör sig alltså om IndyCar 2019 och den enormt duktiga svensken uttalade sig även till medierna på plats:

”Jag kan knappt vänta på att få starta nästa säsong!”

Rosenqvist fick inget lätt lopp och med svåra förutsättningar diskades han från kvalet till finalen av IndyCar på Laguna Seca. Han var givetvis väldigt upprörd över det hela när han fick starta på plats 14 i finalen, men tack vare enormt mycket skicklighet bakom ratten lyckades han ta sig framåt till plats 7 och körde dessutom förbi Josef Newgarden, turneringens vinnare.

Sedan passerade han även Alexander Rossi och tog sig till femte plats, något han kommenterade vidare:

”Det var ett rätt svårt lopp med mycket däckslitage, även om det gick att köra om så slets däcken otroligt mycket. De blev betydligt sämre på en gång. Samtidigt var det kul att gå från en startplats långt bak upp till plats fem.”

Felix Rosenqvist om utnämningen

Det hela räckte för att Rosenqvist skulle sluta på sjätte plats i mästerskapet, därmed vann han även utmärkelsen ”Rookie of The Year”, en titel som teamet Chip Ganassi Racing inte vunnit sedan 1999 med hjälp av Juan-Pablo Montoya.

Felix Rosenqvist utvecklade sina tankar vidare efter loppet:

”Teamet har gjort ett fantastiskt jobb, framförallt i depåstoppen. Det är inte för illa att bli sexa i mästerskapet under den första säsongen. Jag kan knappt vänta på att få starta nästa säsong.”

Det var dock inte den enda svensken som gjorde bra ifrån sig och även Marcus Ericsson gjorde en utmärkt säsongsfinal. Han var uppe på plats sex men tappade sedan ned till elfte plats i finalen. Josef Newgarden var dock bäst rent poängmässigt och han vann även titeln i IndyCar för andra gången vilket vi tycker är en otrolig prestation som också bör nämnas i sammanhanget.

Josef Newgarden väldigt glad över segern

Newgarden hade också ett par utvalda ord att säga efter segern:

”Jag försökte bara vara så smart som möjligt och jag är otroligt stolt över teamet, Jag är så glad att jag bara gråter. Jag är så glad över att det äntligen är klart. Det har varit en otrolig press under säsongen.”