Djurgården polisanmäler inkomna hot mot anfallaren Buya Turay

Djurgårdsspelaren Mohamed Buya Turay fick anklagelser om filmning för att få till ett straff i matchen mellan Djurgården och Elfsborg. Det slutade inte enbart med anklagelser utan rena hot inkom mot spelaren och fotbollslaget har nu valt att göra en polisanmälan om det hela.

Hela situationen började med att Djurgården fick straff mot Elfsborg under måndagen när de mötte varandra i allsvenskan. Buya Turay fick till ett straffläge när domaren Glenn Nyberg ansåg att han hade puttats omkull i straffområdet av spelaren Jon Jönsson. Vid ett senare tillfälle menade han däremot att han tagit ett felbeslut vid tillfället och att det borde varit en frispark istället.

Efter detta haglade hoten in från flera olika håll och situationen blev ohållbar, något som vi är beredda att hålla med om.

Laget beskriver händelsen följande: ”Vi har haft bra samtal med honom och i samförstånd bestämt hur vi ska agera på olika sätt. En av åtgärderna är att vi nu har polisanmält de meddelanden som riktats mot spelaren och där vi misstänker att brott har begåtts.”

Säkerhetsansvarige Mats Jonsson hos Djurgården meddelar att de har en policy om upprättande av polisanmälan när det inkommer hot mot dem eller deras spelare. Turay gick själv ut på Instagram och kommenterade det hela:

”Alla kan hålla käften. Det är bättre att ni hittar något annat att snacka om för att bli kända. Åk hem och sup er fulla och sen kan ni sova. Jag talar till alla hatare, ni fortsätter häckla och anklaga mig för filmning. Jag vet att ni inte har någon hjärna. Om ni inte har något att göra hemma, så kan jag komma och underhålla er – eftersom jag är så bra skådespelare”.

Hot och våld har funnits på tapeten på sistone, framförallt efter bengalbränningarna under Skånederbyt där matchen fick avbrytas bara efter några minuter av spelad tid.