Betting på tennis

När man bettar på tennis så är det snabba ryck som gäller, och varje match brukar kunna vara full av överraskningar och oväntade händelser. Denna typ av sportbetting passar den som vill att det ska gå undan och som inte vill behöva vänta på resultat!

Om att spela på tennis

Något som är spännande med tennis är att en match inte kan sluta oavgjort, vilket ofta kan betyda att oddsen är riktigt höga. Det finns även en hel del statistik att tillgå, och om man tar sig tid att sätta sig in i spelet så finns möjlighet att göra smarta satsningar som leder till vinst. Frågan är dock – hur kommer man igång med tennis-betting? Genom att lära sig om sporten, för att sedan kunna välja vilken typ av odds man vill satsa på.

Populära odds och satsningsmöjligheter

Om man inte har bettat på tennis tidigare så är man kanske omedveten om alla de olika möjligheterna som finns, och att det går att göra olika typer av satsningar beroende på vad man är intresserad av och var man tror att oddsen för att vinna är allra bäst.

Satsa på vinnaren

I tennis så kan man självklart satsa på en spelare om man tror att denne kommer att vinna. Om spelaren i fråga är väldigt populär – det vill säga om många har satsat på honom eller henne, då kommer oddsen vara lägre. Detta innebär att om man satsar på en populär spelare och om denne vinner, då blir utdelningen mest troligt längre än om man hade satsat på en oväntad vinnare.

Satsning på games och sets

Det går även att satsa på endast ett specifikt set och vad man tror kommer hända (eller inte hända) i ett set. Vanliga bets sätts på hur många poäng en spelare kommer kamma hem, samt huruvida det kan tänkas bli tiebreak eller inte.

Handikapp-betting

Ibland kan det löna sig att satsa på så kallat handicap i tennis, där (hypotetiska) fördelar och nackdelar ges till spelare i form av poängskillnader.

Största Tennis-tävlingarna

Som nybörjare så kan det vara svårt att veta vart det lönar sig mest att satsa! Grand Slam-turneringar är de allra populäraste tävlingarna när det gäller tennis-betting, just för att det stora intresset brukar göra så att oddsen hos spelbolagen höjs. Följande fyra Grand Slam-turneringar rekommenderas av experter för den som vill komma igång, men sedan finns även andra alternativ för den som är intresserad.

  • Wimbledon
  • US Open
  • Franska öppna mästerskapen
  • Australian Open

Värt att ta hänsyn till

En av de aspekter som gör betting på tennis så spännande är alla de faktorer som kan komma att påverka utgången av en match. Det är nämligen inte bara spelarna som bokstavligt talat spelar in, utan även sådant som underlag, då vissa spelare kanske spelar bättre på gräs och andra på grus. I just tennis så har en och samma spelare ofta ett relativt konsekvent spelmönster, och det går att lära sig att titta på statistiken för att på så sätt kunna förutspå hur spelaren mest troligt kommer att prestera under i en tennismatch. Att bli riktigt bra på detta kan ta lite tid, men det är värt investeringen, samt att det gör det lite extra roligt att vara med och betta.