Betting på fotboll

Spel och betting på fotboll är något som tilltalar folk i alla åldrar, och det är inte konstigt att intresset väcks både hos de som är sportintresserade och hos de som är mest intresserade av att (förhoppningsvis) vinna en slant. Innan man sätter igång med betting så är det dock bra att ha koll på hur betting på fotboll fungerar, samt vad man själv kan göra för att öka chanserna till vinst.

Så här fungerar sportbetting på fotboll

Vissa spelar bara för skoj skull, medan andra tar spelet på stort allvar. Det går att betta på fotboll utan förkunskaper, men det blir lite extra roligt om man förstår hur det går till. Hos spelbolag så erbjuds ofta ett flertal olika sorters odds man som spelare kan betta på, och man väljer det man själv känner sig bekväm med. Dessa är några av de vanligaste oddsen som svenskar tippar på:

Totalt antal mål (över eller under)

I denna populära variant så satsar man på hur många mål det blir under en specifik match, men istället för att gissa på ett exakt nummer så gissar man istället på huruvida det blir fler eller färre mål än ett visst antal. Det brukar sägas att 2.5 mål är genomsnittet på en match, vilket många väljer att utgå ifrån när de bettar.

1×2

En annan populär variant är att satsa på vem som vinner en fotbollsmatch. 1 står för att hemmalaget vinner, X för att matchen blir oavgjord och 2 för att bortalaget tar hem vinsten.

Mål görs av båda lagen

Här kan man antingen satsa ja eller nej gällande huruvida mål görs av båda lagen. Om man tror att båda lagen kommer göra mål (hur många mål spelar ingen roll) så satsar man ja, och tror man att endast ett eller inget lag gör mål så satsar man nej.

Dubbelchans

Att spela på dubbelchans är relativt likt spel på 1×2. I denna version har man lite andra valmöjligheter som eventuellt kan göra det enklare att vinna (utdelningen brukar dock vara lägre till följd av detta). Om man satsar på 1X så vinner man om hemmalaget vinner, alternativt om det blir oavgjort, och en satsning på 2X står för att bortalaget vinner eller att det blir oavgjort. Det finns även ett tredje alternativ – 12, som står för vinst/förlust.

Exakt matchresultat

Om man känner för att ta bettingen lite längre så kan man satsa på det exakta slutresultatet i en fotbollsmatch. Då satsar man exempelvis på att det står 3-2 eller 4-0 när den ordinarie speltiden är slut, och om man skulle lyckas få rätt så har man möjlighet att vinna ordentliga summor.

Vinnarodds

För den som är ute efter något lite mer långdraget så kan vinnarodds vara något, där man bettar på vilket lag som kommer att placera sig högst i en serie eller turnering.

Vinnaren av en skytteliga

I denna variant så handlar det om vilken spelare som gör flest mål i en liga eller turnering. Man måste med andra ord gissa rätt spelare samt ha tålamod, då det kan ta ett tag innan resultatet står klart och eventuell vinst delas ut.

Betting som passar alla

Att betta på just fotboll är något som passar alla, då just fotboll är en sport som de flesta känner till och som är enkel att förstå. Man måste inte vara proffs för att syssla med sportbetting och för att betta på fotboll, och det är bara att sätta igång och prova på!