Betting på basket

Just basket är kanske inte den största sporten i Sverige, och då är det lite extra roligt att man kan vara med och betta på matcher även om man kanske inte direkt är proffs! Basket är spännande, fartfyllt och relativt enkelt att sätta sig in i, och om man inte redan har provat på att satsa på basket så har man gått miste om något! Det handlar trots allt om en sport som är otroligt populär världen över, och genom att lära sig lite om de spelmöjligheter som gäller, samt att man håller koll på statistik och spelare, så kan man ha stora chanser att kamma hem en ordentlig vinst!

Statistik i Basketbetting

Basket är en intressant sport att satsa på just eftersom att så mycket bidrar till slutresultatet av en match. Här räcker det inte med att en spelare är bra, utan det handlar om att ett helt basketlag ska prestera på ett sätt som leder till den förväntade utgången. Något som man ska lära sig att hålla koll på är bland annat hur ofta ett lag tenderar att förlora bollen i spel, då denna statistik är relevant när man gör sin satsning. Poäng som görs från gratislinjen är någonting som man också ska hålla ett öga på, då det ofta (men inte alltid) bidrar till en stadig poängkvot.

Moneyline

Om man är nybörjare och kanske precis har börjat betta på basket, eller om man är nyfiken på att komma igång, då är Moneyline-betting ett utmärkt alternativ! Här handlar det enbart om att satsa på det basketlag man tror kommer vinna. Det är såklart viktigt att ha koll på vilket lag som har störst möjligheter att vinna, men sen så spelar det även in hur pass populärt laget är när det kommer till summorna av eventuella vinster. För förstagångsbettare så är det oftast rekommenderat att man börjar med denna typ av basketbetting.

Handikappodds

Handikapp är ofta något man kommer i kontakt med när det handlar om basketlag som är överlägsna favoriter. Spelbolag kan då använda sig av handikappodds för att skillnaden inte ska bli lika markant, och dessa odds kan man känna igen genom att de har ett plus (+) eller minstecken (-) framför siffran. I slutresultatet av en match så räknas handikappoddsen in, något som gör att den totala poängställningen kan skilja något från den ordinarie poängställningen, vilket dock endast är relevant för insatsen.

Över/Under i Basket

Denna typ av betting kallas även för betting på totaler, och då handlar det om att satsa på huruvida slutresultatet blir antingen högre eller lägre – det vill säga över eller under – ett visst poängantal. Detta betyder att om man satsar på att det blir över 200 poäng i en match så vinner man om slutresultatet blir ett högre poängantal, och man förlorar om det skulle bli lägre.

Vem kan spela betting på Basket?

Det krävs inga expertkunskaper för att spela betting på basket, men det blir roligare när man börjar lära sig lite mer om hur det lönar sig att satsa. Att komma igång är enkelt, och man väljer själv om man vill läsa på först eller om man föredrar att lära sig allt eftersom!