Betting på ishockey

Finns det något mer spännande än att sitta där på läktaren och följa matchen som pågår där nere på isen? Spelare som sladdar fram på säkra fötter, en puck som glider rakt in i mål och en publik som jublar så högt att det ekar genom ishallen. Alla har dock inte möjlighet att gå och se en riktig match, men då kan man göra TV-tittandet lite extra spännande genom att satsa på sitt favoritlag, utgången av en hockeymatch eller något annat. Har man lite tur (och kunskap) så kan man till och med vinna en slant!

Den populäraste hockeyligan

NHL är den allra populäraste hockeyligan i världen, men trots det så är det inte riktigt lika många som satsar på hockey i jämförelse med andra sporter, som till exempel fotboll och basket. Detta är faktiskt en fördel för de som är intresserade av ishockey, då det finns riktigt bra möjligheter att kunna kamma hem en storvinst när man väl vinner.

Detta betyder såklart inte att det är lätt att vinna stort på ishockey, då man måste sätta sig in i spelet, ha lite koll på statistik och veta var man ska satsa sina pengar, men däremot så är oddsen att vinna stort när man väl vinner riktigt höga. Självklart kan man vara med och satsa även utan kunskap och erfarenhet, och har man tur så kan man till och med vinna, men betting på ishockey innebär också en chans att faktiskt ta kontroll över oddsen genom att lära sig hur spelet fungerar.

Målvakternas roll i spelet

Precis som i andra lagsporter så har målvakten i en hockeymatch ett riktigt viktigt jobb, och hur slutresultatet ser ut kan ofta hänga ihop med hur bra eller dåligt en målvakt har presterat. Det finns stora fördelar med att studera hur en viss målvakt för ett lag tenderar att prestera – vad de är bra på och om de eventuellt har några svagheter.

Olika typer av betting på ishockey

Som hockeyfan så har man möjlighet att placera lite olika satsningar – så kallade bets – på en match eller en liga, och vad man väljer beror helt enkelt på var man tror sig ha bäst chans att vinna. Inom hockey så kan man satsa på sådant som slutresultat, över/under, så kallade “moneylines” samt på huruvida en viss spelare gör mål eller inte.

Slutresultat

Det mest självklara är såklart att satsa på vilket lag som vinner. Där har man bara två möjligheter, och därmed även en 50/50 chans till vinst, men i och med att det är relativt enkelt att vinna – samt att många kommer att ha satsat på samma resultat, så blir utdelningen kanske inte särskilt hög vid spel på slutresultat.

Över/Under

Med lite förkunskaper så kan man satsa på en viss poängställning, och sedan på huruvuda man tror att det kommer bli fler eller färre poäng. Man sätter ribban, så att säga, och satsar på om det totala poängantalet (det vill säga slutresultatet) kommer att ligga över eller under den satta siffran.