Betting på F1

Formel 1 och betting går förvånande nog hand i hand, och det är inte bara världens största motorsport, utan även en otroligt populär sport att satsa pengar på! När man ser racerbilarna swisha fram på banan så förstår man varför, och det adrenalin som rusar genom kroppen när man sitter där och följer en Grand Prix är något helt i särklass. Om man är med och satsar så blir det såklart ännu mer spännande, och det krävs inga särskilda förkunskaper för att komma igång.

Om Formel 1

I både Formel 1 och konkurrenten NASCAR så går sporten ut på att köra snabba bilar längs en asfalterad bana. Ibland är dessa speciella banor som används enbart för detta syfte, och andra gånger så kan det handla om avstängda vägar som används som racerbana. Dessa brukar kallas för stadsbanor. Med alla de tester och förberedelser som krävs inför ett lopp så är F1 mest troligt en av världens absolut dyraste sporter.

Olika F1-odds

I Sverige så förekommer sporten inte direkt, men det är däremot en sport som är väldigt populär att se på TV. Känslan av att se sporten på en skärm är kanske inte densamma som att sitta på en läktare och titta, men man kan göra det lite extra spännande genom att syssla med betting på Formel 1. Då satsar man pengar på ett visst resultat, och om man har rätt så vinner man en summa beroende på de existerande oddsen.

Grand Prix-spel

Här har man massor av spännande spelalternativ, som att spela på vilken förare som vinner, hastighet, vem som kommer upp på pallen i slutet av loppet, vem som faktiskt avslutar loppet och mycket mer.

Kvalificerade spel

Ett populärt spelalternativ är kvalspel där man satsar på kvalresultaten under en helg, där ett kval består av tre olika delar. Här går det att satsa på både bästa varvtid och på vem som vinner pole position.

Speed Row

När man spelar på Speed Row så begränsar man i princip antalet spelare och spelutgångar, genom att välja endast 5 spelare. Av dessa 5 spelare så satsar man sedan på den ordning man tror att de kommer hamna i, och dessa är då de enda spelarna som räknas. Det betyder att även om en annan förare vinner loppet – en av de som man själv inte hade satsat på, så räknas inte dessa utan istället så räknas den av ens valda spelare som kommer först som loppets vinnare.

Säsongsspel

Om man är en sån person som gillar att låta spänningen hålla i sig ett tag så kan man satsa säsongsvis istället för ett specifikt lopp. Då går det bra att satsa på vem som vinner lopp, hur många punkter förarna kommer kamma hem, hur det kommer gå för en förare under hela dennes karriär, hur många pallplatser det blir och mycket mer. Man får ha lite tålamod, men det kan bli en riktigt spännande utdelning i slutänden!

F1-livespel

När man sitter där och spelar och satsar så kanske man vill ha ytterligare lite mer spänning och då kan man spela live med F1-livespel! Då detta pågår i realtid så kan det bli riktigt stora överraskningar, med bland annat väderförändringar och oväntade händelser, vilket kan – om man ha tur – komma att bli till spelarens fördel och leda till finansiell vinst.