Tiger Woods gör en dålig insats

Legenden Tiger Woods fick en dålig start i The Open och efter 18 spelade hål är han placerad 144:a. Han fick frågor om varför det gick så dåligt och till reportrarna på plats meddelade han: ”Jag rör mig bara inte som jag vill. Och olyckligtvis, så måste du kunna röra dig, speciellt under de här omständigheterna. I dag var det bara vänster-höger, jag träffade inte bollen rätt.”

Woods meddelade också att han börjar bli äldre och att det givetvis påverkar: ”Det är bara så det är. Det är faderstid och några andra procedurer över tiden, det är bara så det kommer att vara.”

Proffs sedan 1996

Vi tycker givetvis att det är tråkigt om Tiger Woods inte lyckas prestera på topp och det är säkerligen inte många år kvar av hans professionella karriär med tanke på att han redan 43 år gammal. Tiger Woods blev proffs redan 1996 och har spelat golf på den högsta möjliga nivån sedan dess, något som är en otrolig prestation med tanke på hur länge han har varit verksam i sporten som han älskar.

Woods var gift med svenska Elin Nordegren, men de skiljde sig 2010 efter en turbulent tid av alkoholproblem och en krasch med hans bil efter att ha druckit och tagit olika mediciner. Det verkar som att han aldrig riktigt återhämtade sig efter den röriga tiden i hans liv och det märks att han inte längre är i toppform.

För våra svenska spelare går det däremot bra och Alex Norén är placerad fyra i The Open med tre under par. Henrik Stenson i sin tur är delad 21:a och Alexander Björk är placerad delad 140:e, ett snäpp över Tiger Woods.

 

Woods tog en timeout från sporten 2009 och förlorade 2010 sin förstaplaceringen till Lee Westwood. Han är fortfarande en av de mest meriterade golfarna i världen och har utnämnts till årets idrottsman hela tre gånger i USA.