Rebecca Peterson vinner WTA-titel

Rebecca Peterson lyckades vinna sin första WTA-titeln genom att dominera Elena Rybakina med poängsiffrorna 2-0 i set, 6-2, 6-0. Hon meddelade även till medierna på plats att det kändes fantastiskt att ta WTA-titeln som hon längtat efter, men även med tanke på allt som hon åstadkommit inom sporten.

Det hela gjordes via följande uttalande till SVT Sport:

”Jag är otroligt glad över den här veckan och det jag åstadkommit. Jag hade det som ett delmål det här året att jag skulle ta en WTA-titel, så jag är glad över att jag har uppnått det delmålet.”

Motståndaren var bättre rankad än Rebecca

Matchen spelades i Jiangxi Open och den sista matchbollen landade efter ungefär en timme av spelad tid. Rebecca Peterson är ”bara” rankad på 78:e plats i världen, men motståndaren var rankad högre på plats 69 vilket är en viktig detalj att nämna. Detta var alltså ett tufft möte på papper, något som Peterson ändå lyckades dominera relativt enkelt med riktigt fin tennis.

Redan i början av matchen bröt hon Rybakinas serve och sedan en gång till för att lyckas med resultatet 5-2. Resterande speltid såg ungefär likadant ut och efter en rejäl kross tog hon hem matchen i andra set med hjälp av poängsiffrorna 6-0.

Efter matchen ställde reportrarna på plats flera frågor om känslan av vinsten till vår svenska hjälte, något hon besvarade följande:

”Jag är väldigt glad över hur jag genomför dagens final, med tanke på att det var min första final. Det känns fantastiskt att ta första WTA-titeln.”

Vill tacka personerna bakom hennes framgång

Det var framförallt en oerhört stabil serve som fick Peterson att dominera poängsiffrorna, men hon ansåg själv att hon servat bra under hela veckan vilket givetvis var en av nycklarna till framgång.

Rebecca Peterson har fått möta många väldigt högt rankade spelare, något som även påverkar hennes senaste vinst med tanke på all erfarenhet som hon tagit med sig:

”Jag har spelat många tuffa matcher i år. Det har hjälpt mig, och jag har varit i många pressade situationer. Jag har tagit med mig mycket från det.”

Till sist ville hon även tacka personerna som ligger bakom hennes framgångar:

”Det är väldigt ofta som man glömmer att tacka de personerna, och uppskatta dem som alltid jobbar kring en varje dag och gör sitt bästa för att jag ska kunna bli den bästa versionen av mig själv. Jag vill bara ta tid att tacka dem, och de vet vilka de är.”