Två legender möts i semifinalen på Franska Öppna

, två av tennisvärldens största spelare kommer nu att möta varandra på Franska Öppna i semifinalen. Federer mötte Stan Wawrinka för att avancera vidare till semifinalen, men han fick kämpa hårt för att besegra schweiziska spelaren som dessutom är rankad 28 i världen.

När Roger Federer bestämmer sig för att spela på högsta möjliga nivå finns det få spelare som kan matcha hans intensitet och tyvärr lyckades inte Wawrinka att vinna trots sitt stabila spel. Federer vann med siffrorna 3–1 (7–6, 4–6, 7–6, 6–4) och kammade hem biljetten till semifinalen där han nu får möta en rival som dessutom är otroligt duktig på grus.

”Han kan verkligen spela på grus, tyvärr.” meddelade Federer när han fick frågan om mötet mellan honom och Rafael Nadal. Han fortsatte sedan med: ”Vilket nöje, ändå. När jag bestämde mig för att spela på grus igen var det kanske för att möta Rafa.”Roger Federer och Rafael Nadal

Det här blir inte första mötet för dessa två herrar och det finns till och med en Wikipedia sida tillägnad deras rivalitet inom sporten. Världsstjärnorna har mött varandra hela 38 gånger och förra mötet ägde rum på Shanghai Masters 2017.

Redan 2004 spelade de mot varandra för första gången och Rafael Nadal var endast 17 år gammal när han tog hem vinsten mot Federer. Nästa möte ägde rum samma år i Miami där Roger Federer knep vinsten från den unga stjärnan, men rivaliteten har sedan dess fortsatt fram tills idag.

Det känns som dessa två spelare är som gjorda för att möta varandra och samtidigt pressa deras färdigheter till det yttersta. Med stora rivaliteter bjuds publiken ofta på riktigt underhållande matcher och vi tror att nästkommande möte mellan dessa två stjärnor kommer att bli en av årets bästa matcher.

Vi väntar helt enkelt med spänning på mötet och hoppas på riktigt fin tennis från båda herrar som dessutom hyser stor respekt för varandra.