Johanna Larsson skriver historia för Sverige med semifinal i Franska Öppna

Sverige har aldrig haft en damspelare i semifinal i Franska Öppna och Johanna Larsson blir nu historisk för svensk tennis i och med hennes placering. Hon besegrade tillsammans med Kirsten Flipkens motståndarlaget Nicole Melichar/Kveta Peschke med poängsiffrorna 2–1 (3–6, 7–6, 6–1) och har nu avancerat till semifinalen, något som vi givetvis är riktigt glada över!

När SVT Sport intervjuade henne meddelade hon följande: ”Jag har en fantastisk partner och vi har spelat bra tillsammans hela året. Självklart känns det jättebra att vinna och vara klar för semifinal. Jag hörde att jag var första svenska i semifinal i Paris.”

Larsson och Flipkens kallar sig själva för Flipson på Instagram där du kan följa deras resa mot guldet. Med hashtaggar som #teamflipson och #rg19 kan du hitta deras bilder när de njuter av segern, något som vi även rekommenderar för dig att kika in på.

johanna larsson

Nästa match som väntar är kinesiska laget Saisai Zheng och Ying-Ying Duan, ett möte som garanterat kommer pressa paret till maximala insatser på tennisplanen. Johanna Larsson har sammanlagt vunnit 13 dubbeltitlar i hennes karriär, samt en tillsammans med Kirsten Flipkens i Linz, Österrike. Den matchen spelades förra året och var en av höjdpunkterna i deras karriär.

När Larsson och Flipkens mötte spelarna Kveta Peschke och Nicole Melichar i kvartsfinalen blev det en oerhört tuff match. Det blev dessutom ett möte som delvis dominerades av motståndarna, men till slut lyckades laget Flipson att avancera. Vid tiebreak kände de sig starka och där vände det till slut!

Johanna Larsson vann sin serve under hela matchen och det såg väldigt stabilt ut hela vägen, något som garanterat påverkade slutresultatet. Vi väntar nu med spänning på mötet mot Kinesiska laget och önskar både Larsson och Flipkens ett stort lycka till.

Svensk tennis har inte varit såhär spännande på länge och vi håller både tummar och tår för att det ska gå hela vägen!