Tennislegenden Andy Murray gör comeback

Andy Murray kommer tillbaka, dock inte i singel utan dubbel. Detta kommer att äga rum i Queens ATP-turnering som påbörjas nu i Juni och är något som många fans har väntat efter. Till BBC kommenterade han sin comeback på kort och koncist med orden: ”Jag är exalterad över att återvända till planen.”

Murray har opererat sin höft och känner nu att han har viljan och fysiken att återvända till elitnivån, trots en ålder på 32 år och mycket slitage efter flera år av tennis. ATP-turneringen kommer att pågå mellan 17-23 Juni och vi kommer då att se honom delta i dubbel med medspelaren Feliciano Lopez.

Andy Murray comeback

BBC ställde flera frågor om hans comeback och fick följande respons av världsstjärnan:

”Queen’s har alltid varit en speciell plats för mig, och det är den perfekta platsen att göra comeback på. Jag är verkligen exalterad över att återvända till planen för första gången sedan operationen. Jag är inte redo för att spela singel, men jag har varit smärtfri i ett par månader nu. Jag har gjort stora framsteg i min träning och det här är nästa steg för mig i mitt försök att återvända till touren.

Vi gläds av återkomsten och håller tummarna för att Andy Murray lyckas prestera på toppnivå efter sin operation, något som många trodde skulle vara slutet i Januari när han meddelade att han inte var säker om han kunde spela igenom all smärta.

Murray var märkbart känslosam i Januari när han meddelade att Australian Open förmodligen skulle vara hans sista tävling. Tennisstjärnan fick sedan ett metallinlägg inopererat i höften för att stabilisera det tillräckligt mycket för att han skulle kunna fortsätta spela på elitnivå och det har sett ljust ut för honom sedan dess.

Under rehabiliteringen var han fortfarande osäker om återkomsten, men nu i Juni 2019 får vi se honom tillbaka på plan i dubbel. Riktigt kul!