Tre Kronor segrade med 9-1 mot Österrike

Ytterligare en totalkross för Tre Kronor i gårdagens möte fick våra nackhår att resa sig, Gabriel Landeskog var dessutom först med att göra mål efter endast några sekunder av spelad tid. Det tog endast 69 sekunder för Sverige att göra det första målet och det satte även prägeln av totaldominansen som vi fick skåda i gårdagens viktiga VM-match.

Efter 20 minuter hade Sverige tagit ledningen med 5-0 och detta på grund av en hel del powerplay som gav fler möjligheter att inneha kontroll av pucken. Elias Lindholm lyckades även göra sitt första mål för säsongen för Tre Kronor, något som garanterat gjorde honom glad. Till vardags spelar han för NHL laget Calgary Flames och är dessutom poängbäst svensk vilket är en enorm prestation. Vi tycker givetvis att det är kul att toppspelare som Lindholm får skina även i VM!

Reportrarna frågade honom om målet och han hade följande att säga: ”Alltid skönt att göra mål. Det är kul att försöka hitta kemin med lagkamraterna, motståndet är ju ingen höjdare så vi kämpar på och försöker mest slipa på detaljer.”

Österrike lyckades dock med ett mål med hjälp av spelaren Michael Raffl som dessutom är deras enda NHL stjärna i laget. Som matchens sista mål jublades det även högst i publiken, något som vi tror att det österrikiska laget var nöjda med trots brakförlusten mot Tre Kronor.

Med flertalet NHL-stjärnor i det svenska laget, en mycket bra kommunikation och samarbete, samt ett otroligt driv så har Sverige chans att vinna hela turneringen. De har nu vunnit tre matcher på raken och vi väntar med spänning på att se hur det hela utspelar sig.

Prestationerna har varit enorma och med dominanta segrar som denna lär vi se mer av den varan när Tre Kronor möter Schweiz den 18:e Maj. Vi håller helt enkelt tummarna för det svenska laget!