Tung förlust för Tre Kronor mot Ryssland

Igår var en tung dag för Sverige, det svenska laget förlorade med 7-4 mot Ryssland i gruppspelet. Trots en ledning i den första perioden tog det ryska laget över matchen och i andra perioden hade de redan gjort 6 mål med hjälp av toppspelarna Alexander Ovetjkin och Jevgenij Malkin.

”Det börjar likna 70-talssiffror, det är en fullständig kollaps.” blev kommentaren från kommentatorn Chris Härenstam i tv-studion. William Nylander kämpade på för fullt och även om han fick till ett mål så lyckades inte laget hela vägen, även om backarna John Klingberg och Oliver Ekman Larsson också fick till ett mål vardera.

Matchen började starkt med spel på ryska planhalvan och Gabriel Landeskog tog ledningen med hjälp av ett skott från Marcus Pettersson, men efter en bra start skedde helvändningen och vi satt som frågetecken när vi beskådade den totala krossen av Tre Kronor. Det ryska laget fick till flera mål med det första som gjordes av Artyom Anisimov, sedan gjorde det svenska laget en hel del missar i försvarsspelet som ledde till många onödiga insläpp i målburen.

Det hjälpte inte heller att Patric Hörnqvist fick kliva av isen för att ha skällt ut domaren. Många mindre missar skapade frustration i det svenska laget och det märktes tydligt att de inte spelade alls lika bra som de gjort i föregående matcher, något vi tyckte var tråkigt.

Även om det var tungt att se fick vi glädjas över en nyfunnen energi i sista perioden med hjälp av William Nylander som sköt in pucken i mål trots det enorma underläget. Ekman-Larsson petade också in pucken endast med några minuter kvar av speltiden. John Klingberg lyckades också sätta matchens sista mål i powerplay som en slags markering till det ryska laget.

Sverige får nu möta Finland och vi får hoppas att de presterar bättre än i gårdagens möte. Det svenska laget petades ner som trea i grupp B och får därav möta tvåan i grupp A som är Finland.