Toronto Raptors vann NBA-titeln

För första gången någonsin vann ett icke-amerikanskt basketlag och Toronto tog hem NBA-titeln mot Golden State Warriors. Med resultatet 114–110 blev det en ordentlig rysare och ställningen var 101-101 med endast fyra minuter kvar att spela.

Fred Van Vleet lyckades göra tre poäng efter en miss av Golden States Stephen Curry, något som avgjorde hela matchen. Kawhi Leonard satte sedan två straffkast och Toronto blev historiska vinnare, något som bidrog till att Leonard även utsågs till hela finalseriens MVP.
Drake Toronto Raptors
MVP är en förkortning av Most Valuable Player och används ofta i sportsammanhang. Det är en markering på att en spelare har påvisat utomordentlig skicklighet och bidragit till betydande poäng genom sitt engagemang och hårt arbete.

Till ESPN hade Leonard följande att säga efter matchen: ”Det här är vad vi har kämpat för hela året. Det är vad jag spelar basket för.”

Den svenska stjärnan Jonas Jerebko spelade bara två minuter för Golden State och lyckades inte med ett enda poäng, något som vi givetvis tycker är tråkigt. Med en dramatisk insats har nu Toronto Raptors visat hur hårt arbete lönar sig och blivit de allra första laget utanför USA som vunnit en NBA-titel.

Den som gjorde mest poäng i matchen var Golden States Klay Thompson som lyckades med 30 poäng. Det räckte dock inte för en vinst och han skadade sig dessutom i den tredje perioden vilket även bidrog till att Jerebko fick ta plats på spelplanen för en stund.

Golden State Warriors har varit tvåfaldigt regerande mästare i NBA men fick nu se segersviten bruten i en dominant insats från kanadensiska laget, något som fick oss att höja på ögonbrynen ordentligt när vi såg på matchen. Vi hade inte tippat på denna utång, men vi är givetvis glada för Toronto Raptors och deras framgång.

Nu väntar vi på spänning inför nästa underhållande NBA match!