Stenhård duell mellan Lewis Hamilton och Sebastian Vettel

Lewis Hamilton blev segrare i F1-loppet i Montreal och helgens tävling handlade mycket om rivalerna Lewis Hamilton och Sebastian Vettel. Även om Hamilton segrade så körde Vettel över mållinjen först, problemet var bara att han fick tidstillägg och förlorade på grund av det.

Incidenten blev även hett omdiskuterad och på presskonferensen efter loppet ändrade Vettel Hamiltons segerskylt till en tvåa, något som fick de flesta att reagera. Vettel missade inbromsningen i tredje kurvan och dök upp på banan precis framför Hamilton vilket orsakade hela incidenten. Domarjuryn bedömde att han skulle få fem sekunders tidstillägg för detta och det var ett bakslag som den tyska föraren inte hade lätt att ta.

”De stjäl segern från mig!” meddelade han i komradion när han fått reda på domen om tidstillägget. Han undrade även över vad han skulle gjort annorlunda i den situationen och var märkbart frustrerad.

Lewis Hamilton och Sebastian Vettel

Efter loppet lämnade Vettel bilen på en gång och stormade iväg. Hamilton själv behöll lugnet och kommenterade det hela följande: ”Det är ju inte så här jag vill vinna race, men jag hade tagit honom (Vettel) om inte muren hade varit i vägen. Jag jagade ju honom så han gjorde misstaget.”

Charles Leclerc kom trea i loppet och även om han jagade på för fullt var det Hamilton och Vettel som dominerade. Det som måste poängteras i sammanhanget är att detta inte enbart är en kamp mellan Hamilton och Vettel, utan även stallen Ferrari och Mercedes.

Nästa Grand Prix äger rum i Frankrike den 23:e Juni och vi får se om historien upprepar sig även där. Rivaliteter inom F1 är inget nytt och det är även en stor anledning varför sporten har så många följare idag. De bästa förarna är otroliga vinnarskallar och det är härligt att se dessa stjärnor prestera på den högsta möjliga nivån inom motorsportens värld. Riktigt kul tycker vi!