St Louis Blues är Stanley Cup vinnare för första gången

St Louis lyckades besegra hemmafavoriten Boston med 4-1 i gårdagens viktiga match som avgjorde vinnaren av Stanley Cup och vi på redaktionen blev otroligt imponerade över deras insatser på isen. Jordan Binnington var en av matchens nyckelspelare som målvakt åt St Louis och lagkaptenen Alex Pietrangelo hyllade honom efter vinsten.

Laget tog direkt ett stadigt tag om matchen och försvarade väl, men använde även alla sina målchanser otroligt effektivt. Med endast tre minuter spelad tid kvar av den första perioden fick Jay Bouwmeester en passning från Alex Pietrangelo som sedan förde vidare pucken till Ryan O’Reilly. Han i sin tur sköt iväg ett långskott och lyckades få in den i målburen vilket ökade ställningen till 1-0.

st louis blues

Matchen fortsatte sedan till 4-0 med mål av bland annat Pietrangelo och Brayden Schenn. Det sista målet blev Bostonlagets enda och det skedde med hjälp av spelaren Matt Grzelcyk. Slutresultatet blev då 4-1 och St Louis kunde kronas till vinnarna av Stanley Cup med 4–3 i finalserien.

Jordan Billington som är en av lagets nyaste tillskott räddade hela 32 puckar åt laget i den viktigaste matchen någonsin, och släppte endast in ett enda mål. Det var verkligen en imponerande insats och något som är värt att lyfta upp i denna nyhet.

Det finns dessutom tre svenska spelare i St Louis: Carl Gunnarsson, Alexander Steen och Oskar Sundqvist. Sundqvist har nu lyckats med bedriften att vinna Stanley Cup med två olika lag som svensk spelare, något som vi blev mycket imponerade av. Det är alltid trevligt att följa våra svenska stjärnor på isen och det var en fröjd att se dem spela i finalen av Stanley Cup.

Med publiksiffrorna 17565 går denna match in i historieböckerna och dessvärre spelades det i Boston där de flesta i publiken kom ifrån. Även om det blev dystert för hemmalaget var det givetvis en stor vinst för St Louis Blues!