Så spelar du in film från Disney+

De flesta av oss har växt upp med klassiska Disney-filmer så som Lilla Sjöjungfrun eller Askungen. Streamingtjänsten Disney+ erbjuder idag ett stort utbud av både klassiker så väl som nya filmer, serier och animerade filmer för både stora som små.

Att kolla på filmer och serier genom olika streamingtjänster har idag blivit vardag och vi är vana vid att kunna hitta de flesta av våra favoriter med hjälp av bara ett par knapptryck. En nackdel med att använda sig av dessa streamingtjänster dock är att i takt med att man ständigt förnyar utbudet så betyder det att vissa andra filmer försvinner för att kunna ge plats för något nytt. Detta är så klart både en fördel och en nackdel, beroende på hur man ser på det. Dock kan det som sagt kännas surt om din favoritfilm plötsligt försvinner så du inte längre kan se den. Men den goda nyheten är att det finns en enkel lösning på det; att helt enkelt spela in och ladda ner den. Läs vidare för att lära dig hur och läs mer om Disney Plus.

Hur kan jag spela in och ladda ner filmer från Disney+?

Många av oss kanske kommer ihåg hur enkelt det var att spela in sina favoritfilmer på VHS eller till och med DVD för inte så länge sedan. Med det i åtanke så kan det kanske kännas onödigt krångligt att försöka spela in direkt från datorn, men sanningen är att det är mycket enklare än vad du tror.

Det första du behöver göra är att ladda ner och installera en mjukvara som låter dig spela in filmer. Det finns flera alternativ tillgängliga att välja bland, både gratis och med betalda versioner. Audials är ett av dessa alternativ som gör det snabbt och enkelt att spela in dina favoritfilmer. Skulle det visa sig att mjukvaran inte lever upp till dina behov så kan du också enkelt avinstallera den.

Efter att du har laddat ner och installerat programmet så behöver du starta det. Klicka på ”video-streaming” och välj sedan ”Disney+” bland de alternativen som kommer upp. Vid det här laget så kommer ett nytt fönster att öppnas. Följ instruktionerna. När detta är klart så är det dags att öppna upp din webbrowser och klicka dig vidare till Disney+. Därifrån väljer du sedan vilken film du vill spela in och klickar på ”Play”. Inspelningen kommer att starta automatiskt medan filmen spelas. För att garantera att din inspelning är av bästa kvalitet så se till att filmen spelas i sin originalstorlek.

Du kan när som helst följa inspelningen i programmets kontrollfönster.

När inspelningen av din film är färdig så kommer programmet att automatiskt spara ner den till Audials spellista som du hittar till höger på din skärm. Från här kan du sedan välja vilket typ av format som du vill spara din film i och programmet kommer automatiskt att tagga filen efteråt. Nu kan du enkelt se din film när du vill antingen direkt i programmet eller genom vilken annan app du vill.

Det var väl inte så svårt, eller hur?

Fördelar med Audials

Om du vill spara tid så kan du också spela in dina favoritfilmer i dubbel hastighet utan att det påverkar kvalitén på din inspelning negativt. Utöver Disney+ så kan du också spela in filmer och serier även från andra populära streamingplattformar så som Netflix eller Amazon Prime. Oavsett vilken du väljer så kan du alltid räkna med att få en inspelning av den bästa kvalitén.

Programvaran har vunnit flera olika tester och rekommenderas av flera datatidningar över hela världen. Som om inte det vore nog så har de också miljontalsnöjda kunder över hela världen.

Kan man ladda ner filmer och serier till mobil och surfplatta?

Genom att ha ett medlemskap hos Disney+ så har du också alternativet att ladda ner en film till din mobil eller surfplatta som du kan titta på även offline. Du behöver ingen ytterligare programvara för att göra detta, utan du kan göra det direkt genom deras egen app. Dock är det värt att komma ihåg att filmen bara kommer att vara tillgänglig till dig så länge som du har ett aktivt medlemskap hos Disney+. Med andra ord så kommer filmen att försvinna så snart du avslutar ditt medlemskap.

Genom att istället spela in och ladda ner din film så kan du spara den och titta på den när du vill, även efter att du har avslutat ditt medlemskap hos Disney+. För att se den i din mobil eller surfplatta så kan du sedan föra över den från din dator till önskad enhet med hjälp av USB.