Kevin Stuhr Ellegaard lämnar Elfsborg

Kevin Stuhr Ellegaard har hittills spelat som målvakt i det allsvenska laget IF Elfsborg, men nu kommer chockbeskedet om att han lämnar klubben efter åtta år, något som den danske målvakten inte var särskilt glad över när Borås Tidning frågade ut honom om beslutet.

”Är det den här respekten man förtjänar?” löd orden från en vresig Ellegaard när han fick frågor gällande kontraktet som inte förlängdes. Beskedet om att han inte fick fortsätta skedde nu i måndags när AFC mötte Elfsborg och först lät det som att han hade blivit magsjuk, men i själva verket handlade det om alltså något helt annat.

Gick till attack mot tränaren

Till Borås Tidning meddelade han även följande: ”Jag mådde inte bra. Inte någonstans. Kroppen reagerade starkt, huvudet var slut. Det hade inte varit rättvist mot någon att spela.”

Enligt hans egna uppgifter fick han beskedet muntligt om att han skulle få ett kontrakt även till nästa år, samt att han skulle ha en roll i klubben efter karriären med tanke på att han redan är 36 år gammal och börjar närma sig pensionsåldern.

Han utvecklade det även vidare med följande ord:

”Jag har familj, hus och två månader kvar på kontraktet. Jag har gjort allt för Elfsborg och alltid satt Elfsborgs först, är det den här respekten man förtjänar efter åtta år i klubben?”

Efter det gick han även till attack mot tränaren Jimmy Thelin som han anser är rädd för starka personligheter. Han anser också att man inte kan behandla folk hur som helst och visade tydligt upp sitt missnöje.

Klubbchefen Stefan Andreasson kommenterade det hela till reportern hos Borås Tidning genom att tillbakavisa uppgifterna:

”Så är inte riktigt fallet, men jag kan inte kommentera våra förhandlingar i media. Vi har haft diskussioner med Kevins agent under året och till slut landade vi i det här beslutet.”

Kevin Stuhr Ellegaard värvades av IF Elfsborg 2012 och har spelat i laget fram tills nu. Vi avvaktar för att se hur det hela utvecklas, men för tillfället verkar det som att han inte heller kommer ha en aktiv roll i laget efter avskedet.