Robert Bergh sörjer sin V75-vinnande häst

Robert Bergh är en av de bästa ryttarna inom V75 idag och hans värld förändrades drastiskt över en natt av beskedet att vinnarhästen Muscle Hustle hade dött.

Det hela inträffade på grund av diverse komplikationer vid USA-resan, något som dottern Isabella Bergh kommenterade följande:

”Tårarna slutar aldrig rinna.”

Nyheten nådde Sverige under tisdagen

Under tisdagskvällen blev nyheten offentlig även i Sverige och väldigt många inblandade i sporten sörjer förlusten. Hingsten Muscle Hustle var endast sex år gammal och hade flera år kvar som aktiv tävlingshäst. Detta är något som givetvis påverkar familjen Bergh enormt mycket.

Hingsten föddes i USA och kom till Sverige redan som fyraåring, något som resulterade i en otroligt lyckad säsong med bland annat vinst på V75 i Ina Scots Ära, men även Norrlands Grand Prix. Muscle Hustle vann dessutom en andraplats i Åby Stora Pris och SprinterMästaren.

Under en förflyttning från Sverige till USA för att träna hästen ytterligare hos Åke Svanstedt uppstod komplikationer och Muscle Hustle fick somna in under resan över atlanten. Detta meddelades av stallet Robert Bergh via Twitter.

Robert Bergh uttalade sig via Twitter

Vinnarhingsten lyckades med hela 15 segrar på 58 starter under den korta karriären och sprang även in 4,3 miljoner kronor. Roberto Bergh tog till Twitter efter det ödesdigra beskedet och uttalade sig:

”Efter komplikationer vid transporten till USA så har vi i dag, efter 14 dagars akut behandling, tagit det fruktansvärda beslutet att låta Muscle Hustle somna in. Vi är så tacksamma för all glädje du har gett oss, vila i frid finaste Masse.”

Isabella Bergh som är dotter till Robert Bergh tog hand om Muscle Hustle dagligen och hon delade också med sig av sorgen:

”I dag har himlen fått den finaste ängeln. Tårarna slutar aldrig rinna. Älskade Muscle, det var inte så här det skulle sluta. Du kommer för alltid vara med mig. Tack för all glädje du har gett mig och min familj. Älskar och saknar dig något fruktansvärt. Vila i frid, Muscle Hustle.”

Muscle Hustle hann endast bli sex år gammal och vi är givetvis berörda av det hela och vår förhoppning är att familjen Bergh återkommer till sporten.