Michael Schumacher behandlad på sjukhus

Det har framkommit uppgifter om Michael Schumachers hälsa enligt franska tidningen La Parisien som rapporterar att han flögs till ett sjukhus för att genomgå en behandling den 9:e September.

Igår rapporterade de återigen att han nu lämnat sjukhuset efter behandlingar, något som specificerades av journalisten Jean-Michel Décugis:

”Vi vet bara att han genomgick en blodtransfusion och stamcellsbehandling, vilket borde hjälpa hela kroppen.”

Schumacher skadade sig allvarligt under en skidsemester

Det har varit ett stort hemlighetsmakeri efter att den före detta Formel-1 stjärnan skadade sig allvarligt under en skidsemester 2013. Han låg även i koma en längre tid innan han till sist vaknade upp, men nu ser det alltså ut som att en behandling har påbörjats via moderna stamcellsinjektioner.

Han ska nu även ha fått lämna sjukhuset. Varken familjen eller sjukhuset har valt att kommentera några uppgifter kring Michael Schumachers hälsa. Enligt La Parisien kom Schumacher till Georges-Pompidou-sjukhuset med en ambulans direkt från Geneve klockan 15.40 under måndagen den 9:e September.

Sedan skulle han ha förts till sjukhuset i en heltäckande bår där man dolde hans kropp med upp till 10 personer. Le Parisien skrev även att Schumacher blev behandlad av en hjärtkirurg vid namn Phillipe Menasché, men även att behandlingen som han fick var antiinflammatorisk. Detta ska dessutom ha varit den tredje gången som han besökte sjukhuset för liknande behandlingar och varje sådant besök tog två dagar att genomföra.

Michael Schumacher har över 90 segrar i F1

Sjukhuset och den ansvarige läkaren har inte bekräftat, men inte heller dementerat uppgifterna vilket får oss att tro att det faktiskt är som det verkar.

Vi är givetvis glada att se stjärnan på bättringsvägen och hoppas innerligt att allt går vägen. Michael Schumacher har 91 segar inom F1, men även 7 mästartitlar. Han var aktiv inom sporten fram till 2012 innan olyckan skedde och många ansåg honom vara en av de mest dominanta förarna någonsin.

Schumacher är idag 50 år gammal och hans sista lopp gjorde han som 43-åring vilket är väldigt ovanligt för en sport där snabba reflexer och reaktionstider är otroligt viktiga.