Rafael Nadal vinner för tolfte gången i Paris Öppna

Legenden Rafael Nadal vann med siffrorna 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 i gårdagens möte mot Dominic Thiem, något som imponerade mycket på oss i redaktionen. Det var en utomordentlig insats och kungen av grus Rafael Nadal är nu återigen segrare.

Detta är hans 18:e Grand Slam-titel och matchen som kammade hem vinsten tog hela tre timmar att spela. Han meddelade följande till reportrarna på plats: ”När jag stod här 2005 trodde jag aldrig att jag år 2019 skulle stå här och ha vunnit tolv gånger. Något jag aldrig kunnat drömma om.”

Efter vinsten la han sig ned i gruset med händerna mot ansiktet och bara tog in det hela. Till motståndaren Dominic Thiem hade han följande att säga: ”Jag vill börja med att säga tack till Dominic, jag hoppas att han får chansen att vinna i framtiden, han har en otrolig passion för sporten. Allt det bästa till dig.”

rafael nadal

 

Thiem i sin tur besvarade det hela med att han givetvis var besviken, men prisade samtidigt sin motståndare genom att kalla honom både för legendar och en stor mästare. Nadal har spelat på Franska Öppna hela 14 gånger och är även den som har vunnit den flest gånger.

Åren 2017, 2018 och 2019 tillhör alla Rafael Nadal och han har dessutom vunnit 5 år i rad mellan åren 2010 och 2014. Som tennisspelare är han en av de absolut bästa i världen och det har varit ett nöje att se honom på plan, nu senast mot Thiem på grus.

Dominic Thiem gav honom dock motstånd och det var inte en lätt match på något vis, något vi tycker är viktigt att poängtera. Thiem tog ett set i matchen, men Nadals skicklighet som spelare var för mycket för hans motståndare som sedan föll i återstående set.

Att vara med i en era där dominanta spelare som Rafael Nadal är med och medverkar är en fröjd för oss som åskådare och fans. Ett stort grattis från oss till Rafael Nadal!