Neymar skadad i Brasilien vid genrepet

En av fotbollens absolut främsta stjärnor blev skadad i träningsmatchen mot Qatar, en match som Brasilien dessutom vann med 2-0. Vi vet inte exakt hur skadad Neymar är, men det var bara detta som fattades i hans turbulenta liv som har påverkats av våldtäktsanklagelser och hans psykiska tillstånd som endast verkar bli sämre för varje dag som går.

Den aktuella träningsmatchen var en fingervisning på hur Brasilien ligger till gällande matchformen, men framförallt för att se hur Neymar presterar i laget efter allt som hänt i hans liv. Det var efter 20 minuter spelad tid som han åkte på en tackling och skadade fotleden och han haltade bort från planen på grund av smärtan.’

neymar skada

Han har dessutom varit skadad i högerfoten förut och missat tio matcher för laget PSG på grund av skadan, något som givetvis var olyckligt med tanke på att han skadade samma fot även denna gång. Många undrar nu om han klarar av att leda landslaget i Copa América, samt om han ens är fysiskt redo med tanke på alla skador.

Brasiliens president Jair Bolsonaro åkte och besökte Neymar för att visa hans stöd för stjärnan, något som kom som en liten överraskning. Tidningen O Globo meddelade att presidenten hade sagt följande efter besöket: ”Han går igenom en tuff tid just nu, men jag tror på honom.”

Fotbollsförbundets viceordförande Francisco Noveletto delade dock inte samma åsikt och han meddelade följande: ”Han har inte psyket att ta sig an Copa América och alla journalister.” Dessutom sa han att skulle kunna sätta pengar på att Neymar inte kommer medverka i turneringen.

Den sista träningsmatchen för Brasilien sker mot Honduras nu på Söndag och det är även där som vi kan få se deras slutgiltiga matchform, dock utan Neymar. Vi hoppas att det löser sig för stjärnan och vi vill givetvis se honom på spelplanen så fort som möjligt!