Otrolig seger för Tre Kronor med 9-1 mot Norge

I gårdagens match mot Norge vann Sverige med hela 9-1 och detta var resultatet av ett utmärkt samarbete mellan tre spelare: William Nylander, Patric Hörnqvist och Alexander Wennberg. De tre spelarna hittade snabbt kemin mellan varandra och det märktes tydligt att de spelar väldigt väl ihop, något som vi även reflekterade över under gårdagens möte mot Norge.

Denna förstakedja är dessutom en ny skapelse i laget och vi blir givetvis förtjusta av att se hur väl bitarna faller på plats när allt rullar på smärtfritt i ett lag som Tre Kronor som har presterat fenomenalt väl under turneringen.

Målskytten Alexander Wennberg  hade följande att säga till SVT Sport efter gårdagens prestation: ”Vi kompletterar varandra bra. ”Nyllet” är fantastiskt bra med pucken och otroligt spelskicklig. ”Bengan” är framför mål framförallt men ger oss yta. Det är svårt att säga, det är bara skönt att känna att vi har hittat varandra på en gång.”

Detta var Tre Kronors mest dominanta vinst i hela VM och de leder nu även poängmässigt över resterande lag. Med ett slutresultat på 9-1 kan vi inte påstå annat än att det var en total kross av motståndarlaget, en helt överlägsen insats som utmärktes av individuella prestationer – men även genom ett sammansvetsat lagspel.

William ”Nyllet” Nylander blev också intervjuad, denna gång av Sportbladet där han hade följande att säga om matchen: ”Det är ju i de stora matcherna det verkligen gäller. I såna här matcher handlar det mer om att bygga ihop sig som lag och bli bättre.”

När reportern ställde frågan gällande poängledningen svarade han kort och koncist: ”Ja, klart det är kul, men det spelar inte så stor roll. Vi vill vinna – det är det som gäller.”

Vi blir bara mer och mer imponerade av det svenska laget, och med talangfulla spelare som har hittat ett välfungerande samarbete kan vi inte göra annat än att njuta och se på när Tre Kronor skiner på isen.