Hockey Allsvenskan är äntligen igång

Äntligen är det tid till att stanna inne och titta på Hockey allsvenskan. Att hösten kommer är ett säkert tecken på att sporten på tv blir fortsätter att leverera, och kanske framför allt att man med gott samvete kan stanna inne för att titta på den. Visst vem älskar inte sommar, ledighet och värme. Men med sommaren kommer också en känsla av att man konstant måste ut och fånga dagen. Det finns alltid en vän man borde se, något utflyktsmål man borde åka till, tid man borde ägna åt familjen och stränder som ska besökas. Men inte på hösten, hösten är tv sportens tid.

Jag tror nog att det är många som kan hålla med om att det finns något magiskt skimmer över de där första höstkvällarna när Hockey Allsvenskan äntligen drar igång. Visst visas det sport på tv under resten av året också men de där första kvällarna av total njutning och stillhet tillsammans med Hockey Allsvenskan på tv, de är något alldeles speciellt. Men hur bevarar man den känslan resten av året också? Hur låter man den där magin över att se på Hockey Allsvenskan stanna kvar ända in i slutspelet? Ja matcherna i säg är ju kanske nog, dessa brukar ju bli tillräckligt med dramatik så att det räcker och bli över. Men här kommer ändå några tips som kryddar det hela ännu mer.

Gör matcherna till ett speciellt evenemang

Hur skönt det än är att bara luta sig tillbaka, öppna en läsk eller öl och njuta av en match framför teven i stillhet så finns det också något riktigt charmigt med att göra ett stort evenemang kring matcherna. Varför inte starta med de där evenemangen som vi kanske brukar vänta ända till slutspel med redan under serien? Skapa en tradition av att bjuda över dina vänner på Hockey Allsvenskan kväll. Bjud på lite mat, skapa lite stämning och ladda upp tillsammans inför matchen. Jag lovar att det kommer göra det extra roligt att se på matcher under hela säsongen och slutspelet. Kanske kan er vängrupp skapa ett roterande schema så att ni turas om att fixa kvällarna. På så sätt blir det inte heller extra mycket jobb för någon enskild.

Skapa en inbördes tävling

Ett sätt att också behålla spänningen kring varje match är att gå ihop en grupp av vänner och skapa en egen tävling. Exempelvis kan ni alla betta inbördes på vad ni tror det kommer bli för resultat i de olika matcherna i de olika rundorna. Och den som kommer längst ifrån det resultatet som det blev ska bli bjuden av resten av gänget på en omgång öl. Det skapar lite spänning men är lagom allvarligt eftersom det inte handlar om att betta på riktiga spelsidor. Dessutom skapar det lite sammanhållning bland vännerna.

Oavsett hur du väljer att se matchen. Om det är ensam framför teven eller tillsammans med vänner. På en bar eller kanske rentav live ibland, så hoppas jag att du kommer få en riktigt kul allsvenskan säsong. Och må bäste lag vinna!