Elias Pettersson utsedd till årets rookie i NHL

Det blev en stor dag för svenska stjärnspelaren Elias Pettersson vid prisutdelningarna i hockeyligans gala i Las Vegas. Endast 20 år gammal kammade han hem priset för ”årets rookie” i NHL, den alldeles främsta hockeyligan i världen.

Detta är väldigt imponerande och vi i redaktionen blev direkt tagna av nyheten. Elias Pettersson själv hade följande att säga om det hela: ”Det finns så många jag vill tacka men min familj förtjänar störst tack och det vet de om.”

Efteråt ställde pressen frågor till stjärnan och han förklarade sin känsla vidare: ”Jag är fortfarande skakig i benen efter mitt tacktal. Jag ser inte mig själv som en storstjärna, jag ser bara mig själv som ett barn som spelar hockey och lever min dröm här i Nordamerika.”

Pettersson gjorde mål redan i första matchen som han spelade, dessutom med första skottet. Han spelar för Vancouver Canucks till vardags och efter att säsongen avslutades hade han lyckats med 28 mål vilket var bättre än alla andra nya spelare i NHL för säsongen.

Elias Pettersson vancouver

Elias Pettersson är född i Sundsvall och uppvuxen Ånge. Han började spela redan i tidig ålder i Ånge IK där hans karriär fick sin början, men det var via SHL-klubben Växjö Lakers Hockey som han fick chansen att visa upp sig ordentligt.

Under sin tid i Växjö vann han SM-guld med laget och han lyckades vinna Skyttetrofén samt Stefan Liv Memorial Trophy. Han blev utsedd till SM-slutspelets mest värdefulla spelare och efter detta draftades han in i NHL-laget Vancouver Canucks 2017.

Pettersson har även spelat för Tre Kronor och varit med och vunnit VM-guld mot Danmark 2018, något som också är mycket imponerande. Vår svenska talang har nu lyckats att klättra längst upp inom ishockeyvärlden och med hjälp av priset för årets rookie är det en tydlig fingervisning på hur duktig han är som spelare.

Vi kommer följa hans karriär vidare och hoppas på en utomstående karriär inom NHL.