Får Sverige ett OS 2026 ?

Den svenska delegationen för OS 2026 är redan nu på plats och består bland annat av Stefan Holm och Peter ”Foppa” Forsberg. Idag får vi veta om Sverige får bli värdland åt OS 2026, eller om det blir någon annan nation som får äran, något vi givetvis inte hoppas på här i redaktionen.

Stefan Holm uttryckte sig på följande sätt: ”Jag har varit positiv hela tiden, och det försöker jag fortfarande att vara. Jag tror att i morgon kommer det vara väldigt nervöst, framförallt innan resultatet. Men det är en bra känsla inför i magen.”

StockholmsStadion

Det finns en teori om att både Italien och Sverige får varsitt OS, men inget är hugget i sten ännu och vi får vänta ivrigt på tillkännagivandet senare under dagen. Beskedet väntas komma efter klockan 18.00, men vi får helt enkelt vänta och se hur det blir.

Internationella olympiska kommittén

Stefan Holm är en av de aktiva medlemmarna i IOK som är en förkortning av Internationella olympiska kommittén. Även Gunilla Lindberg är med och tillsammans driver de Sveriges ärenden gällande OS-sporter och evenemang inför OS 2026 som idag avgörs i Lausanne.

Stefan Holm är 43 år gammal och har hunnit med att vinna OS i Aten 2004, något som anses vara hans främsta prestation inom friidrott. Peter Forsberg är däremot en av Sveriges mest skickliga ishockeyspelare och det finns många som anser att han var bäst i världen under sin tid som aktiv spelare i NHL. Det är alltså rutinerade händer som driver på frågorna om OS 2026 och vi gläds givetvis över att se kända stjärnor representera vårt land inför ett kommande OS.

När Holm fick frågor gällande OS i Sverige tidigare i år hade han följande att säga om saken: ”Jag tror att vi har goda chanser att få OS, dels för att vi ett bra koncept, dels för att vi aldrig har haft vinter-OS och Italien hade vinter-OS så sent som 2006.”