Betting på MMA och UFC

Från att ha varit en relativt laglös sport så har MMA och UFC nu utvecklats till någonting helt annat, där allt är indelat i viktklasser, samt en mängt discipliner och regler, som gör att sporten är säkrare och mer strukturerar idag. Den införda strukturen gör det också enklare och roligare att vara med och betta, för trots att sporten på många sätt förblir överraskande och full av oväntade (och ofta tvära) vändningar, så finns det en hel del som går att förutse.

Vad är MMA och UFC?

Förkortningen MMA står för Mixed Martial Arts och UFC står för Ultimate Fighting Championship, och det handlar alltså om en extrem-kampsport där kroppskontakt är tillåten på ett helt annat sätt än vad vid i till exempel boxning och brottning. Här får man slåss, sparkas och slänga runt motståndaren, vilket för MMA till en betydligt våldsammare sport än vad man kanske är van vid. En så pass oförutsägbar sport är dock väldigt spännande att betta på!

Det är inte tillåtet att använda olika tillhyggen, ta till fula knep som att peta någon i ögonen och liknande, men i övrigt så kan fighterna bli riktigt intensiva. Conor McGregor är en av de mest kända utövarna av MMA, men man ska komma ihåg att det sällan lönar sig särskilt mycket att betta på någon av storfavoriterna.

Skillnaden på MMA och UFC

Det kan vara lite förvirrande i början när man sätter sig ner för att börja betta, då förkortningarna MMA och UFC brukar kunna dyka upp lite överallt. Att skilja på dessa är dock väldigt enkelt, då MMA är själva sporten i sig – Mixed Martial Arts, och UFC är organisationen som ligger bakom de fighter man som spelare satsar på.

Viktklasser

I sporten finns det åtta viktklasser för män och fyra viktklasser för kvinnor, och målet i samtliga av dessa viktklasser är att prestera så pass bra att man tilldelas ett bälte. Den som har ett bälte klassas som viktklassens mästare, och denne måste sedan göra sitt bästa för att försvara bältet varje gång han eller hon går upp mot en motståndare.

Vad händer härnäst?

Betting går i princip ut på att förutspå vad som kan tänkas komma att hända inom en sport eller ett sportevenemang, och betting på UFC är inget undantag! Man har även möjlighet att satsa på flera olika resultat om man vill öka sina chanser ytterligare.

Enkelt att komma igång

Det kan se väldigt kaotiskt ut under matchens gång men om man har lite koll på vilka som är storfavoriter och vilken utgång som kan förväntas så blir det både enklare och roligare att tipsa rätt och kamma hem en vinst.

Man lär sig med tiden att titta på vilken typ av fighter som kommer delta i en fight, och vilka styrkor och svagheter varje individ har. Vissa fighters använder sig av en stil som är mer lik boxning, medan andras fightingstil är mer lik en annan kampsport. Man blir kanske inte proffs på betting på MMA och UFC på en gång, men med lite övning och information så kommer man snart sitta där och ropa och hojta vid varje slag, spark och knuff!