Fotbollsspelare för en bättre miljö – via mobilen

När det kommer till idrottsstjärnor tänker man väl nästan omedelbart på sponsorkontrakt – vem har de avtal med och hur mycket tjänar de på det tro? Något vi ganska sällan ser de stora namnen göra reklam för är mobiltelefoner – där verkar de flesta ha sina personliga favoriter som de köper för sina egna pengar. Det gäller dock inte för alla.

Sponsoravtal är inte alltid lätta att följa

Varför ser vi inte våra idoler göra reklam för sina Iphones? Helt enkelt för att Apple inte ägnar sig åt att sponsra enskilda idrottare, och det blir därför inte ett betalt samarbete. Dock vet vi att många av dem använder sig av det här märket.

David Beckham och Lionel Messi är två av fotbollsstjärnorna som har ett smaskigt sponsoravtal med Samsung. LeBron James, Usain Bolt och Maria Sharapova är andra exempel på atleter som det sydkoreanska märket har värvat. För Beckhams del verkar han dock helst använda Iphone privat, vilket ett gäng fotografer fångade på bild för en tid sedan när han satt på ett café med Apples senaste modell i högsta hugg. 

Han är dock långt ifrån den enda som inte alltid har sina personliga val och sponsoravtal som går riktigt hand i hand. Fler än en kändis har begått misstaget att göra reklam för en viss typ av mobil på sina sociala nätverk utan att ta med i beräkningarna att det kommer upp i inslaget vilken typ av mobil du har använt dig av för att skicka inlägget…

Fotbollsspelares påverkan på miljön

Något som ligger många av de stora idrottsstjärnorna varmt om hjärtat, förutom sina reklamkontrakt, är kampanjerna för en bättre miljö. Detta är inte alls en dum idé eftersom en studie av Tyndall Center for Climate Change Research visar att världens 20 bästa fotbollsspelare producerar hela 500 ton koldioxidutsläpp bara genom sina resor över världen för att spela matcher. 

För att verkligen göra en insats för miljön kunde de exempelvis satsa på begagnade mobiler istället för nya, det är nämligen ett väldigt bra sätt att minska det elektroniska avfallet. En återanvänd mobil som du köper hos ett seriöst företag kommer många gånger med en garanti som är likvärdig den hos en ny och den är såklart mycket billigare. Det kanske inte är ett fotbollsproffs största bekymmer, men det är helt klart bra för att minska utsläppen av de giftiga ämnen som finns i all elektronik som vi slänger. 

Ett annat alternativ är att de kan sälja vidare sin gamla mobil när de byter modell, all gammal data raderas nämligen så att det är ett helt säkert tillvägagångssätt. Det skulle vara ännu ett skäl för att satsa på begagnat – din återanvända mobil kan ha tillhört en idrottsstjärna!