3 sätt att ägna sig åt fotboll utan att spela

Visste du att fotboll räknas som den allra populäraste sporten i världen? Basket, tennis och cricket i all ära men uppskattningsvis 3-3,5 miljarder fans runt om i hela världen sägs samlas kring fotboll i en eller annan form. Kanske är det enkelheten som är hemligheten, det krävs i princip bara ett par fotbollsskor, en boll och några lagkamrater för att delta. Kanske är det det faktum att fotboll är en sport som utövas på samtliga kontinenter och som ursprungligen kan härledas ända tillbaka till 400-talet f.Kr. och den kinesiska sporten cuju. Lagom till 1800-talet hade fotbollen fått internationell spridning och idag är vi många som spelar i korplag, med intresse följer favoritlagen i Allsvenskan och som bänkar oss framför EM och VM. Trots ett gediget fotbollsintresse finns det dock stunder i varje fotbollsfans liv då man måste lägga skorna på hyllan och ägna sig åt sin favoritsport utan att själv spela. I det här inlägget tänkte vi dela med oss av tre sätt att få utlopp för fotboll utanför plan.

Streaming av fotboll

Historiskt sett har de mest engagerade fotbollsfansen behövt lägga ned en ansenlig mängd tid och pengar på att få sitt fotbollssug mättat och då genom att resa till klassiska fotbollsstäder runt om i världen såsom Barcelona, Rom eller Buenos Aires för att se viktiga fotbollsmatcher live. De allra mest inbitna fotbollsfansen ser därutöver givetvis till att köpa biljetter till EM- och VM-mästerskap i god tid i förväg för att se favoritspelare live. Även om inget slår en match live har ny teknik gjort att man inte längre måste åka långväga eller spela själv för att ägna sig åt fotboll. I ljuset av sportens omåttliga popularitet kan du idag följa spännande fotbollsmatcher live på mobilen eller iPaden genom att enkelt streama fotboll på nätet på en av många streamingsajter som finns tillgängliga för detta.

Fotboll i populärkulturen

Ett annat sätt att få utlopp för fotbollsintresset utanför plan är att konsumera populärkultur i olika former där fotboll är gemensam nämnare. I sammanhanget kan boken “Jag är Zlatan Ibrahimovic: min historia” skriven av författaren David Lagercrantz och Zlatan själv nämnas. Här får vi följa Zlatans blygsamma start i Malmöförorten Rosengård och hur han mot alla odds tog sig till några av världens mest bejublade fotbollslag såsom Ajax och FC Barcelona. Ett annat tips är det brasilianska fotbollsproffset Pelés (något av en legend i hemlandet) självbiografi vid namn “Pele”. Här får vi följa Peles otroliga liv och karriär jämte illustrationer och annan minnesvärd kuriosa. Ett avslutande tips är dokumentären Premier League: När fotbollen förändrades, en brittisk sportdokumentärserie i fyra delar om när den engelska fotbollens högsta liga gick igenom en total förändring och blev en av världens bästa med en global publik på nästan fem miljarder.

Spela FIFA-turnering

FIFA Football är en legendarisk fotbollsspelserie från EA Sport som släppts varje år sedan 1993 och som innehar FIFA-licens. Varje år kommer en utgåva med något bättre grafik och med nya spelare men spelets huvuddrag har varit detsamma sedan starten på 90-talet. Spelet går ut på att utmana dina favoritspelare i en match och är ett utmärkt alternativ för den som på grund av skada eller säsong kanske inte kan spela själv ett tag. Drar du ihop ett gäng vänner kan ni dessutom spela samtidigt i grupp vilket adderar ytterligare tävlingslystnad. Lite kuriosa om spelet är att det nu är ett av världens största sportspel och att man förutom att spela numera även kan bygga ett drömlag i FIFA Ultimate Team, ta fotbollen ut på gatorna i EA SPORTS VOLTA FOOTBALL eller leda sin favoritklubb till seger i karriärlaget.